Alfons Mallol: ” La ciència ficció neix de sumar les nostres pors i il·lusions pel futur”

Quan es parla de cultura de i a Sabadell, normalment ens referim a la música i les arts escèniques, i acostumem a fixar-nos menys en un dels camps culturals per excel·lència, la literatura. Sabadell no està mancada d’escriptors: Jaume Ribera o les germanes Forrellad serien els més coneguts i mediàtics.

Però hi ha una nova generació, a la qual pertanyen en Roc Casagran ( Austràlia, Un ós panda al pas de zebra, entre d’altres, i que acaba de publicar un llibre de poesia), en Jordi Balaguer ( autor de la trilogia El amante de la Luna, de caire fantàstic) i un debutant en aquest terreny, però precisament per això particularment interessant de descobrir: l’Alfons Mallol i Garcia, de 31 anys.

Aprofitant un parèntesi laboral ( dit d’altra manera, estant en època d’atur), va decidir llançar-se a l’aventura d’escriure una novel·la d’un gènere poc habitual a casa nostra: la ciència ficció. Sota el títol Sirius 4, i editada per Novum Publishing, explica la història de la lluita entre colonitzadors (els terrícoles) i colons (els habitants de Sirius), que al cap i a la fi és la història de la humanitat fins els nostres dies. Els sentiments i les accions dels personatges també són extrapolables a nosaltres. Juguen a videojocs, miren pel·lícules, es preocupen i pateixen pels éssers estimats i inclús els habitatges són comparables als nostres. Només els vehicles, que van a 800 quilòmetres per hora, i els avenços tecnològics ens fan diferents de les històries de lluites pel poder i la supervivència passades i presents.

Un dels punts més curiosos del llibre és el gran pes específic dels personatges femenins, que en aquest gènere acostuma a ser anecdòtic. Segurament perquè des de ben petit, l’ autor ha viscut envoltat de dones.

Cobertes 'Sirius 4'
Cobertes de l'obra de l'autor sabadellenc

On podeu aconseguir Sirius 4?

Sirius 4 és una novel·la que entra fàcilment, fins i tot pels no habituals del gènere i que recomanem vivament. Els exemplars es poden aconseguir a diversos indrets de la ciutat com La Llar del Llibre, Llibreria Tècnica, Abacus (només a la botiga de Sabadell), El Rincón del Friki i a la Llibreria Institut. A més, si voleu contactar amb l’ autor, podeu fer-ho al mail alfons.mallol@gmail.com.

Comments are closed.