Expo Sabadell La Mirada

Fotografia de butxaca: petites obres d’art a baix preu

A La Mirada (botiga i galeria d’art “de butxaca”) podem visitar fins al proper 3 de març l’exposició fotogràfica ‘Fotos de viatge en mòbil’. A continuació es muntarà el recull fotogràfic de la ‘Ia Sortida analògica lomogràfica de Sabadell’.

Aquest divendres s’ha inaugurat a La Mirada, botiga i galeria d’art i disseny ubicada al Raval de dins, l’exposició ‘Fotos de viatge en mòbil’, que romandrà muntada fins al proper 3 de març. La mostra fotogràfica, composta per una trentena d’imatges obra d’en Gerard Masagué, té com a fil conductor tècnic que totes les fotos han estat fetes amb un smartphone; concretament amb un iPhone.

Quan preguntem al Gerard, fotògraf de professió, si va començar a indagar les possibilitats de la fotografia amb mòbil tan bon punt va tenir accés a un dispositiu amb càmera incorporada, ens respon immediatament amb un “l’endemà mateix”. I és que per un aficionat del vuitè art, l’avantatge de fotografiar sense haver d’arrossegar “la meva càmera reflex d’un quilo dos-cents” és més que evident.

En Gerard ens explica que algunes de les fotos que podem veure han estat positivades tal qual les va captar el sensor del seu mòbil “sense cap mena de truc”, tot i que la majoria han estat processades mitjançant alguna aplicació instal·lada al seu telèfon.

Gerard Massagué
El fotògraf Gerard Masagué. Autor: M.A.Claveria

Les imatges, exhibides en una petita paret a l’altell del recinte, ens mostren instants dels viatges del seu autor, on la temàtica individual de cadascuna d’elles es relaciona íntimament amb el “filtre” triat i incorporat pel software corresponent. Fins i tot les teòriques limitacions tècniques que comporta fotografiar amb mòbil són part indissoluble de l’encant de les mateixes.

Què és la Mirada?

Però i què sabem de l’espai on som? Què és La Mirada? Ens ho explica l’Helena Torrent, una de les dues propietàries del negoci: “com a galeria volem donar opció a qui comença i com a botiga volem facilitar l’accés a l’art”. L’altra copropietària, l’Elena González sentencia: “volem que la gent perdi la por a comprar art”. L’essència del seu projecte es basa en el que es coneix com a “art de butxaca”: petites obres d’art a baix preu. Qui entra al local pot trobar desenes d’obres i objectes, originals i artístics, que fins l’obertura de la galeria-botiga, l’octubre de l’any passat, no eren presents a Sabadell. “Calia anar a Barcelona”.

Centrant-nos de nou en l’aspecte de promoció artística, l’Helena i l’Elena també han programat pel març una exposició de fotografies analògiques i lomogràfiques, fruit de la ‘Ia Sortida analògica lomogràfica de Sabadell’ on una dotzena de persones, equipades amb les seves càmeres de rodet, van fotografiar el centre de la ciutat.

Dues exposicions, la d’en Gerard i la que recollirà el resultat de la sortida, de fotografia de butxaca.

Comments are closed.