Contenidor 29M Sabadell. Autor: A.S

CiU i PP centren el discurs sobre el 29-M a Sabadell en els actes vandàlics

  • CiU vol que l’ajuntament es personi contra els “vàndals que atempten contra els ciutadans”.

  • El PP demana quant costarà reposar el mobiliari i qui pagarà la factura.

El Grup Municipal de Convergència i Unió de Sabadell ha demanat a l’alcalde Manuel Bustos informació sobre el dispositiu de seguretat que va aplicar el passat 29M i si l’Ajuntament ha denunciat els actes vandàlics. En cas que no ho hagi denunciat, insta l’administració a presentar una denúncia contra els autors de les destrosses que es van produir a les portes d’accés del Mercat Central de Sabadell.

El portaveu de CiU, Carles Rossinyol vol veure la denúncia presentada per l’ajuntament davant dels Mossos, si s’ha exercit aquest dret, i també conéixer el dispositiu de seguretat que es va preveure el 29-M a la ciutat.

“No es pot tolerar de cap manera que es barregi el dret de vaga amb actuacions violentes i intimidatòries que res tenen a veure amb aquest legítim dret constitucionalment previst”. “Una cosa són les reivindicacions justes i lògiques, i una altra, molt diferent, les actituds violentes i amenaçadores”, lamenta Rossinyol.

Rossinyol vol que el consistori es personi en el judici contra els autors de les destrosses, si poden ser identificats. Considera els fets inadmissibles i demana actuar amb “la màxima contundència contra aquests vàndals que atempten contra els ciutadans”.

 El PP vol que es demanin responsabilitats

 D’altra banda, el Partit Popular va demanar l’endemà de la vaga general saber la despesa causada pel vandalisme.

“Tots estem d’acord que el dret a la vaga és indiscutible en una societat democràtica -comenta el portaveu, Esteban Gesa-. Però amb aquest dret conviu en igualtat de condicions la llibertat d’acudir al lloc de treball dels ciutadans que així ho desitjin. És per això que lamentem profundament les actituts incíviques d’alguns grups que van recórrer els carrers de Sabadell el passat dijous. Les amenaces i insults a comerciants i treballadors van pujar de to moltes vegades fins arribar a produir desperfectes als comerços, arribant a trencar la porta del Mercat Central i produint la crema de contenidors i pintades per tota la ciutat”.

D’altra banda, el PP vol conéixer quines actuacions es seguiran per a demanar responsabilitats als “culpables d’aquests fets”. Malgrat que la tònica general de la jornada de vaga a Sabadell va ser de reivindicació pacífica, es van produir algunes cremes de contenidors i papereres. L’incident més greu, però, va ser el trencament de la porta principal del Mercat Central.

Comments are closed.