Protesta contra la retallada de sous a Sabadell.

300 treballadors municipals es manifesten contra el “xantatge”

  • La manifestació comença a la plaça Marcet i acaba al Ple municipal.

  • Alumnes de l’Escola Illa s’afegeixen per queixar-se contra l’increment de taxes.

Unes 300 persones s’han manifestat aquest dimarts pel Centre de Sabadell contra la proposta de l’ajuntament de baixar-se entre un 4 i un 5 per cent el sou i així evitar acomiadar els treballadors interins.

La manifestació s’ha convocat pels sindicats Comissions Obreres, UGT i el Sindicat de Policia. Ha sortit de la plaça Marcet i ha travessat el centre acabant, a la plaça Sant Roc. Dins el consistori, els 27 regidors de la corporació i un públic sobtadament nombrós seguien el Ple Municipal amb normalitat.



Després d’uns vint minuts a la plaça, amb xiulets, petards i crits, bona part dels treballadaros han pujat a l’ajuntament, sense interferir en el desenvolupament del plenari. Han entregat un document al regidor d’Economia i Recursos Humans, Ramon Burguès. El president de la Junta de Personal, Enric Quílez, del sindicat CC.OO, ha animat els manifestants a abandonar el consistori un cop ha quedat clar el seu rebuig a les formes i el fons de la proposta municipal.

La Policia ha xifrat el número de manifestants en uns 300, mentre que els sindicats parlen d’un miler de persones que han donat suport a la mobilització.

Els sindicats parlen de “xantatge”

Els sindicats i part dels partits de l’oposició, com Entesa per Sabadell  o Esquerra Unida i Alternativa consideren un “xantatge a la plantilla” fer escollir entre cobrar menys o acomiadar els interins. Els treballadors no es consideren responsables del deute ni dels impagats municipals. Consideren que cal mantenir la qualitat i els serveis públics que ara per ara presta el consistori.

El govern assegura que amb aquesta proposta de reducció del salari, que es concentraria en les dues pagues extres d’estiu i Nadal, s’evita acomiadar cap persona de les 1.500 que configuren la plantilla municipal. D’aquests uns 230 són interins.

Perquè cal prendre ara aquesta mesura?

L’ajuntament s’ha compromès amb el ministeri d’Hisenda a reduïr despeses en personal al consistori per accedir a un préstec de gairebé 23 milions d’euros i eixugar així el volum de factures impagades corresponents a l’any 2011.

A part d’aquest compromís, n’hi ha d’altres, com el de recaptar més en serveis com les escoles de música, les escoles bressol, en l’ús d’instal·lacions esportives o reduir horaris en les biblioteques.

De fet, un dels canvis més importants és la pujada de taxes als alumnes de l’Escola Illa, que en alguns casos s’incrementen un 800 per cent i que tenen el rebuig de l’estudiantat. Part dels estudiants s’han unit aquest dimarts a la mobilització dels treballadors municipals portant pancartes sobre la pujada de taxes de l’Illa.

Comments are closed.