Els iaioflautes s'estrenen a Sabadell

Els iaioflautes s’estrenen a Sabadell davant el Deutsche Bank

  • Els avis compromesos protesten contra les polítiques d’austeritat alemanyes.

  • És la primera acció que fan a Sabadell, però anuncien que no serà l’última.

Una dotzena de persones s’han concentrat aquest matí davant la seu del Deuthsche Bank al Passeig de la Plaça Major. Ha estat l’acció de presentació dels iaioflautes a Sabadell. Volen protestar contra la banca alemanya i de passada la política d’austeritat que està imposant Angela Merkel a la Unió Europea.

L’acció s’ha produit enmig del secretisme habitual en que actuen els iaioflautes. A les 10.45 hores han entrat a la seu del Passeig de la Plaça Major del Deutsche Bank. Un cop a dins han llegit el manifest #Europademocracia. Protesten per la salvació del sistema financer mentre cada cop la ciutadania està més desamparada.

Però aquest divendres s’han centrat en les polítiques alemanyes:

Els bancs, començant pels alemanys, al servei dels quals hi ha la Merkel, es van dedicar a invertir especultaivament en el sud d’Europa, obtenint molts beneficis. Quan la bombolla immobiliària va esclatar obtenen beneficis prestant al 7 per cent als Estats fons que obtenen a l’1 per cent del Banc Central Europeu”, asseguren en el manifest.

Els iaioflautes temen que l’estat espanyol camini “per la senda” dels grecs, portaguesos i irlandesos, per la via de la “deudocracia”. Aquest col·lectiu assegura que la Unió Europea està segrestada pels interessos de l’u per cent de la població, que forma “l’oligarquia financera”.

Qui són els iaioflautes?

Els iaioflautes són activistes de la tercerda edat que es mobilizen contra les retallades i l’actual enfocament contra la crisi econòmica. Realitzen les seves accions a entitats financeres i administracions, normalment per sorpresa, utilitzant les xarxes socials.

L’acció al Deutsche Bank ha estat la primera a Sabadell, però asseguren que no serà l’última.

Comments are closed.