300 persones es mobilitzen a favor de la sanitat pública

  • La protesta contra el copagament i les retallades en salut va del Taulí a l’ajuntament.
  • A la plaça Sant Roc, es troben amb un centenar de persones concentrats a favor dels miners asturians.

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Vallés Occidental, formada per diferents entitats tant de la nostra ciutat, com de les ciutats del nostre voltant, van realitzar dimecres a la tarda, una concentració davant de l’Hospital Taulí i una manifestació fins al centre de la ciutat, en defensa d’un sistema Nacional de Salut, que sigui públic, universal, integral, solidari i de qualitat.

Unes 300 persones s’han concentrat a les portes de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, per demanar que deixin de fer-se retallades en el sistema de salut públic.

S’han queixat que a l’hora de valorar la eficiència del sistema de salut tinguin més pes les raons econòmiques que les raons estrictament de benestar social. També s’han mostrat en contra de l’euro per recepta que va posar en marxa fa unes setmanes el Govern de la Generalitat de Catalunya i de les noves mesures preses pel Govern Central.

A l’inici de l’acte ha tingut lloc els parlaments d’Àngels M. Castells, economista i presidenta de Dempeus per la Salut Pública i Roger Bernat, cap del servei d’anatomia patològica de l’Hospital de Bellvitge i membre de l’Associació catalana en defensa de la sanitat pública.

Àngels M. Castells ha reivindicat la atenció que ens mereixem, reduïnt el temps d’espera per a les visites d’especialistes i operacions:

Avui és un dia important per fer valer els nostres drets. Al Congrés s’està matant la democràcia, amb un cop d’estat als drets dels ciutadans, ha afirmat.

Roger Bernat ha afirmat que el sistema financer de creixement s’està convertint en un càncer, ja que només creix i viu per a ell, no tenim ni bons politics ni bons economistes, pensaven que feien un creixement i el que estaven fent era crear un càncer. Tot anava bé fins que la gestió pública, cau en mans de la gestió privada.

Un cop acabats aquest dos parlaments i llegit el manifest de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Vallés Occidental, tots els presents, van iniciar una manifestació, que ha tallat la Gran Vía, el Carrer Vilarrúbies i la Via Massagué fins arribar a la plaça Sant Roc.

A la plaça, els esperava un grup de persones que s’ha concentrat en recolzament dels miners asturians que ahir van arribar amb la ‘marcha negra’ a la ciutat de Madrid.

Comments are closed.