Detencions 29 M

Els Mossos d’Esquadra practiquen cinc detencions arran els incidents al Mercat Central durant la vaga general del 29-M

  • Unes setanta persones es van concentrar davant la comissaria de la carretera de Prats.

  • A la tarda els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs.

Dimecres 18 al matí els Mossos d’Esquadra van detenir a cinc persones acusades de danys, desordres i coaccions als incidents ocasionats entre paradistes i vaguistes el 29 de març i que van provocar el tancament del Mercat Central.

Entre els detinguts figura Pau Llonch, membre de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PCHS) i cantant del grup At Versaris, Jaume P. Carles F., Isaac A. C.R. i un jove menor d’edat quan es van produir els fets. Tots els vinculats a la Plataforma Sabadell Lluitant, integrada per diverses organitzacions anticapitalistes.

Detinguts 29M
Moment de la sortida de la comissaria. Foto: David B.

Concentració de protesta

En alguns casos, la policia autonòmica va presentar-se als domicilis els acusats, com li va succeir a Llonch, en d’altres van telefonar-los donant-lis l’opció de presentar-se en dues hores a la comissaria o ser objecte d’una ordre de recerca.

Uns setanta activistes i militants de diversos moviments socials, convocades per les xarxes socials, es concentraren des de les 11h per protestar contra aquestes detencions i exigir la llibertat sense càrrecs dels acusats. Tots ells s’hi van negar a declarar, atès que no havien tingut accés a l’atestat policial i van al·legar que declararien davant del jutge. A mitja tarda tots els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs pendents de prestar declaració al jutjat.

Reaccions polítiques

A llarg del dia van anar produint-se reaccions de formacions polítiques de la ciutat. A quatre de la tarda, la Plataforma Sabadell Luitant, al qual pertanyen alguns dels acusats, va convocar una roda de premsa davant de la comissaria per denunciar l’operació repressiva del conseller Felip Puig i exigir l’alliberament sense càrrecs dels detinguts.

En el mateix sentit va posicionar-se, mitjançant un comunicat de premsa, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). EUiA-Sabadell, va “exigir el govern de CiU aturi l’escalada repressiva contra els moviments socials”. Entesa, va “condemnar la política repressiva del Conseller d’Interior Felip Puig.

La portaveu  d’ICV-Sabadell, Carme García, es va personar a les dependències policials i va entrevistar-se amb l’intendent dels Mossos a qui a més de reclamar-li l’alliberació  dels acusats,  va manifestar-li  el seu “malestar” per aquestes detencions. També va informar que el seu portaveu parlamentari, Jaume Bosch, havia demanat la compareixença urgent del conseller d’interior Puig per a donar explicació per aquestes detencions “quatre mesos després de la vaga general”.

Dijous 19 de juliol, a les 19,30, està convocada un concentració davant el Mercat Central per protestar per aquestes detencions.

Foto Portada: David B.

Comments are closed.