Nova protesta davant el Ple de Sabadell

  • Sindicats de l’ajuntament i AMPA de l’escola i Conservatori de Música protesten davant el Ple.

  • En els últims mesos, s’acumulen les mostres de rebuig a la situació política.

Aquest dimarts s’està celebrant, com el primer dimarts de cada mes, el Ple Municipal de la ciutat. Desenes de persones s’han concentrat a la plaça Sant Roc per mostrar el seu rebuig a diverses mesures, en bona part, derivades de l’aprovació del pla d’estalvi municipal. Mentre que els sindicats es queixen dels acomiadaments de plantilla, membres de l’Escola de Música i el Conservatori ho han fet per la pujada de taxes.

Deia Jordi Pujol que ell volia les manifestacions a la plaça Sant Jaume encara que no fossin per motius atribuïbles exclusivament a la Generalitat de Catalunya. Es desconeix que n’opina l’alcalde Bustos sobre aquesta opinió del que va ser president de la Generalitat durant 23 anys, però durant els últims mesos les mostres de rebuig a la situació política a la ciutat es van acumulant.

Si el mandat va començar el mes de juny de l’any passat amb diversos representants del 15M a la plaça Sant Roc, en els últims mesos membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, alumnes de l’Escola Illa, pares i mares de les llars d’infants municipals o els representants dels treballadors de l’ajuntament han aprofitat els plens per mostrar la seva disconformitat.L’aprovació del pla d’estalvi i les mesures consequents han incrementat les protestes.

Un moment de la protesta a l'ajuntament, aquest dimarts. Foto. David B.
Un moment de la protesta a l'ajuntament, aquest dimarts. Foto. David B.

En aquesta ocasió, diverses desenes de persones s’han concentrat a la plaça per dos motius. Mentre que els sindicats protesten per l’acomiadament d’una vintena de treballadors, pares i mares de  l’escola de Música i el Conservatori ho fan contra l’augment de taxes per l’any vinent, que calculen entre un 170 i un 300 per cent.

Es troben la sala de plens tancada al pas

Els concentrats han pujat al primer pis del consistori, on es troba el saló de plens, però no han pogut entrar perquè s’han trobat la sala tancada i custodiada per la policia municipal. Des de dins de la sala, però, s’han escoltat amb força els crits i xiulets que s’emetien des del vestíbul consistorial, com també ha passat amb la retransmissió que l’ajuntament fa del ple a través del web municipal.

Els motius de la protesta

El consistori ha acomiadat una vintena de treballadors, entre ells, tres alts càrrecs. Van plantejar una reducció de salaris general per salvar els llocs de feina però la proposta va ser rebutjada i entesa com un “xantatge” per la plantilla. Els sindicats asseguren que el consistori estalviaria 400.000 euros anuals despatxant els sis càrrecs de confiança que mantenen. Tampoc entenen perquè no es retallen les dietes i altres “privilegis” o altres complements o perquè no es recupera la gestió directa d’alguns serveis que ara fan empreses privades.

De Ciutat de la Música a Ciutat sense músics?
Alumnes de l'Escola de Música i el Conservatori, fa uns dies.

D’altra banda, les taxes per l’Escola de música i Conservatori es van aprovar fa uns mesos, com les de les escoles bressol o l’Escola Illa. L’AMPA assegura que hi haurà alumnat que no es podrà matricular amb els nous preus i es queixen que estudiar música tindrà un cost similar a estudiar una carrera universitària. El que més els molesta és que el projecte de la Ciutat de la Música s’hagi diluït sense deixar un ral en els ensenyaments musicals de base.

Tant els sindicats com els pares de l’escola de música no accepten que ells paguin el que consideren “mala gestió municipal”.

Reducció de sous dels regidors

En aquest sentit, el Ple ha debatut també una reducció de sous dels regidors d’un 4 per cent i dels sis grups municipals en un 5 per cent.

Segons el servei de premsa municipal, en el que va de mandat el sou de l’alcalde ha baixat un 20 per cent, el dels tinents d’alcalde un 15 per cent, el dels regidors a jornada completa un 13 per cent. Un 11 per cent si és una dedicació parcial i un 14 per cent la retribució als grups municipals.

One Comment