Autor: M.A.Luque

L’associació de veïns de la Creu Alta no vol més la Festa Major

  • L’entitat veinal critica els actes “vandàlics”, agressions i “patiments” que han viscut els veïns.

  • Recorda que l’amfiteatre del parc de Catalunya es va crear “expressament” per actes com els de la Festa.

L’associació de veïns valora de forma negativa la Festa Major de Sabadell, que s’ha viscut amb molt protagonisme a l’entorn de la plaça de la Creu Alta. L’entitat veinal assegura que han patit diversos actes vandàlics i diu que es posarà al costat dels veïns que els denunciin. Recorden que l’amfiteatre del parc de Catalunya es va crear gairebé només per tenir un espai adequat durant la Festa Major.

Un dels canvis més importants de la passada Festa Major va ser el fet d’organitzar a la Creu Alta la majoria d’actes massius (la Festa del Club Súper 3, el concert de Radio Flaixbac i el d’Antònia Font). L’entitat veinal en fa un saldo negatiu, tot i  que “la Festa Major no ha anat tan malament com podia ser possible” en referència els forats que hi ha pel barri amb les obres aturades dels Catalans.

En una carta feta pública, i enviada com a valoració a l’equip de govern, diuen que la idea de centrar els actes al carrer de Pi i Margall va ser una “mala idea”. Parlen d’actes vandàlics que “de totes maneres hi ha hagut”. També de “negatives deixalles” en molts racons després de cada festa. L’associació assegura que els veïns perjudicats, que han patit desperfectes o agressions quantificables, hauran de denunciar, i que l’entitat els farà costat.

D’altra banda, demanen que es replantegin els escenaris. Si no tornen a l’amfiteatre, recordaran que la Festa Major és “la festa de tota la ciutat i per tant no correspondria a La Creu Alta el tornar a patir aquesta aproximació al sarau”.

Finalment, l’entitat mostra la seva solidaritat amb els altres “que sabem que també els ha tocat la grossa aquesta Festa Major”, en relació als veïns del Centre que han tingut les Barraques al Vapor Turull durant quatre dies i quatre nits.

L’adéu a l’amfiteatre

L’ajuntament de Sabadell va decidir suprimir els actes de l’amfiteatre del parc de Catalunya aquesta Festa Major per a estalviar. Les despeses en il·luminació i so eren molt elevades, i situar els concerts en espais urbans ajudava a reduïr la factura de forma notable, segons es va assegurar en el seu moment.

Comments are closed.