Foto: A.Santamaria

Les Barraques es consoliden com a Festa Major alternativa

  • Milers de joves van aplegar-se cada nit al recinte del parking del Vapor Turull.

  • Els organitzadors valoren positivament el desenvolupament d’aquesta edició.

La 17 edició de les Barraques ha tornat a demostrar que són l’activitat de la Festa Major amb major capacitat de convocatòria entre la joventut de la ciutat. Aquest any la cèntrica ubicació a l’aparcament del Vapor Turull ha propiciat una assistència massiva de públic.

Justament aquest emplaçament era una de les reivindicacions històriques de la Comissió de Festes Populars de Sabadell (CFPS), que aplega una vintena d’entitats, enfront les diverses i polèmiques ubicacions que ha tingut a la llarg d’aquest període.

D’altra banda, en aquesta edició s’han muntat 16 barraques, quatre més que a l’any passat, a càrrec de diferents col·lectius socials alternatius i grups polítics de l’esquerra independentista i anticapitalista.

Programa de matí, tarda i nit

La cèntrica ubicació ha permès una major participació als programes de matí i tarda, amb un espai per a jocs infantils i tallers de cara als més menuts. També es van realitzar el dissabte a la tarda el Mercat d’intercanvi i Banc de Temps, la Ruta Urbanoporosi per espais abandonats del centre de la ciutat o la xerrada a càrrec de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Les nits van estar presidides pels concerts de grups com ASPENCAT, Zero Milla, Pirat’s Sound i KOP o per DJ com Ronwe, Angelow o Seta que Habla que van gaudir d’una assistència de milers de joves.

Un dels tradicionals plats forts de la programació foren els divertits concursos que es celebraren diumenge a la tarda. El primer va ser el de menjaflams, en categoria infantil i adult, seguit pel mític concurs de comptar titius mentre es veu vi d’un porró, on Roger, quatre vegades campió, va consolidar la seva hegemonia amb la gran marca de 119 titius. La competències finalitzaren amb el sempre exigent concurs de garrotins.

Valoració provisional

Diversos portaveus de la CFPS, expenses d’un balanç més acurat, van valorar molt positivament tant el cèntric emplaçament al Vapor Turull que ha permès potenciar les activitats de matí i tarda com per la manca de baralles i incidents remarcables malgrat que cada nit es van passar pel recinte entre vuit i deu mil persones. En aquest sentit, van denunciar el que consideren un incompliment de l’Ajuntament que no ha instal·lat ni la meitat dels 22 lavabos portàtils que s’havien compromès al conveni signat amb la CFPS.

Així mateix van manifestar que l’experiència de les Barraques demostra l’èxit d’una oferta de festa alternativa i organitzada de manera autogestionada per les entitats i no descarten demanar la mateixa ubicació a l’Ajuntament per a la propera Festa Major.

Foto portada: A.Santamaría.

Comments are closed.