Danses del món

Músiques del món a la Plaça Vallès

  • Van actuar diversos grups folklòrics del Marroc i Llatinoamèrica.

  • També hi van participar conjunts de Múrcia, Andalusia i Catalunya.

Un any més la Plaça del Vallès ha estat l’escenari de l’actuació de diversos grups folklòrics nacionals i estrangers. Això sí amb un programa més reduït que en edicions anteriors a causa de les retallades en el pressupost de la Festa Major.

La programació va començar dissabte al matí amb la actuació de l’Associació Catalana de Bollywood, Centre Asana i Sonrisas de Bombay. A la tarda va tenir lloc l’actuació del grup marroquí Estrellas Gnawa de Barcelona, convidats per l’associació cultural Esperança de Sabadell. El conjunt va interpretar una sèrie de danses i cançons de la regió de l’Atlas i Marràqueix, el gnawa és un estil peculiar basat en el sincretisme entre la música i balls dels esclaus africans i la música marroquí amb instruments tradicionals com la guitarra del tres cordes (gembei), el bombo (twal), el flautí (ghaita) i la trompeta (nfar).

Sis danses peruanes

Després de les actuacions de danses de Múrcia i Andalusia a càrrec del Centro Regional de Múrcia i de la Asociación Andaluza San Sebastián de los Ballesteros van pujar a l’escenari el grup Perú Ritmos y Costumbres de Barcelona, guanyador de diversos concursos, convidats pel la Asociación Peruana de Sabadell. La seva actuació va consistir en sis danses representatives del ric folklore del país andí com ara el contrapunto zapateado que té el seu origen en les músiques dels esclaus negres, el tondero típica dels regions del nord del país, la zamueca limeña o la guaitas de carnaval del sur.

Diumenge es va poder gaudir de les diverses danses del ric folklore sudamericà a càrrec de la Asociación Latinomericana de Sabadell i de l’actuació de l’Esbart Dansaire de Sabadell.

Foto portada: Jordi de Arriba.

Comments are closed.