Una Cursa atlètica cada cop més popular

  • La Cursa Popular i la Mitjà Marató apleguen gairebé 3.500 corredors a la ciutat.

  • Marcos Sanza i Hasna Bahom guanyen la Marató. Quesada i Ballesteros s’enduen la Popular.

La Cursa Popular i la Mitjà Marató de Sabadell cada cop atrauren més corredors. Un any més, s’han celebrat aquestes proves durant la Festa Major. Entre les dues, han atret gairebé 3.500 persones. L’any 2009 passaven de poc les 2.200. També s’ha disputat la Cursa Infantil, amb una participació de 700 infants.

L’atletisme popular viu una etapa d’or. Només cal anar al riu Ripoll, les pistes d’atletisme, el parc de Catalunya o qualsevol espai amb una mica de verd a la ciutat per arribar a aquesta conclusió. No és difícil, per tant, que la Cursa Popular cada cop tingui més inscrits per la Festa Major. Aquest any, malgrat el pont de la Diada, ha crescut la participació en unes 50 persones a la Popular mentre s’ha mantingut a la Mitja Marató. Tot i així, gairebé 3.500 atletes, als qui s’ha de sumar els 700 nens que participen en la Cursa Infantil.

Un recorregut senzill, lineal i amb poc desnivell, a més d’una inscripció gratuïta fan que la Cursa tingui molt atractiu. Grups d’amics, parelles i famílies la disputen, preparant-se alguns durant les setmanes anteriors. A altres no els hi cal.

Els que van a guanyar

En el plànol més competitiu, la Mitja Marató és una altra cosa. No tothom fa les tres voltes al circuit, i aquí hi ha corredors que s’ho prenen molt seriosament. La prova masculina se l’ha endut l’atleta Marcos Sanza, amb una hora 10 minuts i 17 segons. En dones, la guanyadora ha estat Hasna Bahom, amb un temps de una hora 20 minuts i un segon.

La Cursa Popular ha tingut un nom: Miguel Quesada. De nou l’atleta sabadellenc s’ha endut la Popular. En categoria femenina la victòria ha estat per a Carme Ballesteros. La Joventut Atlètica de Sabadell ha fet triplet al podi masculí amb Quesada, Martí Garcia i Marc Otero.

Cal destacar la participació d’una persona amb 86 anys a la Popular, Aquilino Soto, i de dos atletes amb discapacitat visual a la Mitja, Mª Carmen Paredes i Jaume Bajo.

Comments are closed.