Protesta davant la façana del Club. Foto: J.d.A

Conflicte laboral al Club Natació Sabadell

  • Una trentena de treballadors del Club, actuals i antics, es concentren a la porta abans de la assemblea.

  • Assenyalen la gestió del president, Miquel Tores, especialment la de personal.

Mala maror al Club Natació Sabadell. Des que l’actual directiva, presidida per Miquel Torres, va accedir al càrrec, fa aproximadament un any i mig, les relacions entre una part de la plantilla i la direcció només han anat a pitjor. Es va acomiadar una part de la plantilla, uns fets que estan als Tribunals, i es vol baixar el salari dels treballadors. Els sindicats denuncien que, en canvi, la política esportiva és molt ambiciosa i la gestió de Torres molt personalista.

Una trentena de persones s’han concentrat a les portes del Club Natació Sabadell, aquest dijous, abans de l’Assemblea de socis compromisaris. Una assemblea que havia d’aprovar un crèdit de 3,5 milions i que, segons assegura Indignats CNS, no s’ha aprovat.

Les males relacions entre part de la plantilla, els sindicats i la directiva de Miquel Torres no venen d’un dia, però els sindicalistes asseguren que ara s’han vist en “l’obligació d’iniciar accions públiques de protesta i denúncia”.

La nova directiva va iniciar el seu mandat fa aproximadament un any i mig. Durant l’any 2011 van acomiadar nou treballadors, alguns dels quals amb molts anys d’antiguitat al Club. Els acomiadaments estan als tribunals, el judici ja s’ha fet i estan pendents de sentència. Segons el responsable d’Organització de la UGT al Vallès Occidental, José Luis Fernández, hi ha “moltes possibilitats” que els acomiadaments siguin declarats nuls “suposant una despesa altíssima per a l’entitat”.

Alguns dels concentrats aquesta tarda. Foto: J.d.A
Alguns dels concentrats aquesta tarda. Foto: J.d.A

Més enllà dels acomiadaments, el malestar ha anat creixent amb el temps. La directiva ha presentat al comitè d’empresa, format per UGT i Comissions Obreres, uns números preocupants. En canvi, els sindicats asseguren que la política esportiva ha estat molt agressiva, “amb esportistes de primer nivell i actes públics molt sovint amb un alt preu”. També critiquen l’estil presidencialista de Torres.

Nou mesos negociant sense acord

El mes de desembre de 2011, la direcció del Club i el comitè d’empresa van iniciar les negociacions pel nou conveni. La directiva ha proposat lligar el salari de la plantilla a la situació econòmica de l’entitat. A més, també retiren alguns beneficis socials, com una paga per a material econòmic, dues mitjes pagues al març i octubre i complements en cas d’incapacitat temporal.

Si la situació del Club Natació Sabadell és negativa, la plantilla accepta alguns ajustos però només esperem que el repartiment de les càrregues sigui equitatiu. Si el Club i la seva economia estan en perill, no pot ser que la part esportiva no es retalli”, assegura el membre del comitè d’empresa, Antonio Ortiz.

Els sindicats asseguren que els problemes dins l’entitat estan començant a perjudicar els socis i els serveis que es presten al centre esportiu.

La gestió de Miquel Torres, en entredit

D’altra banda, el grup Indignats CNS ha repartit octavetes a l’entrada del Club també. Aquest grup crític amb l’actual directiva denuncia la gestió “presidencialista” de Torres i la seva directiva.

Miquel Torres inverteix en tot allò que no genera ingressos com fitxatges, soparts i actes presidencialistes i retalla en tot el que sí genera ingressos com la prestació de serveis al socis”, diuen.

També denuncien que no s’ha fet públic el tancament de l’exercici ni s’ha fet el plenari del Consell d’Honor. Asseguren que l’actual president va acomiadar una part de la plantilla i contractar 25 persones, la majoria que formaven part de la seva candidatura.

El principal club de la ciutat

El Club Natació Sabadell té, segons els sindicats, 160 treballadors entre la seu de Covadonga i la de Can Llong. Actualment, hi ha 28.000 socis (4.000 menys que l’any 2010,, segons el comitè). La quota mensual també ha pujat en els últims mesos. Els sindicats diuen que molts empleats no arriben a cobrar mil euros al mes.

D’altra banda, iSabadell s’ha intentat posar en contacte amb la directiva per conéixer la seva versió, però s’han negat a fer cap tipus de declaració.

Comments are closed.