iaioflautes Estruch

Els iaioflautes de Sabadell aturen un espectacle a l’Estruch

  • Reivindiquen una reducció de l’IVA en els productes culturals.

  • El públic assistent dóna suport a la iniciativa dels iaioflautes amb fortes ovacions.

Els iaioflautes reprenen les seves reivindicacions després de l’aturada estival. En aquesta primera ‘entremaliadura’, tal com els agrada anomenar a les seves reivindicacions, han realitzat una protesta contra l’augment de l’IVA cultural, aturant la representació i del I Festival internacional de teatre amb només 6 propostes teatrals, que s’estava realitzant a l’Estruch.

Un centenar de iaioflautes ha entrat aquest dijous a la sala de l’Estruch, on s’estava realitzant l’espectacle del I Festival internacional de teatre amb només 6 propostes teatrals, una proposta de NauEstruch, per fomentar i possibilitar l’experimentació més enllà dels àmbits habituals del treball, per als seus artistes residents. En aquest festival s’han pogut veure sis obres dels artistes Marla Jacarilla, Jose Begega, Ramon Ruaix, Christina Shultz, Cooperativa General Humana i un convidat especial, Black Tulip.

En un moment de l’actuació d’una d’aquestes sis propostes teatrals, els iaiflautes han entrat per la porta principal de la sala, causant la sorpresa entre el públic i els actors que estaven en escena. Vestits amb les seves caracteristiques armilles grogues, i carregats amb els seus xiules, de forma pacífica i ordenada han pujat a l’escenari, aturant la representació, i llegint un comunicat a favor de la cultura.

Representació Estruch
Un moment de la representació abans de la interrupció. Foto: David B.

En el comunicat han reivindicat entre d’altres moltes coses, que es redueixi l’IVA en la cultura i el teatre, que es pari la especulació, que s’acabi amb les retallades, i que s’acabi amb el frau fiscal. El públic assistent a l’Estruch ha acomiadat els iaioflautes amb forts aplaudiments i ovacions, mentre han sortit de forma ordenada de la sala i l’espectacle prosseguia amb total normalitat.

Anuncien més accions

Fonts dels iaioflautes han informat a iSabadell que aquesta ha estat la primera entremaliadura de l’inici del curs escolar i que en tenen preparades unes quantes més.

Des que van fer la primera aparició, el passat mes de juny en una protesta davant el Deutsche Bank contra les polítiques imposades per Angela Merkel, també han protestat contra el repagament a la sanitat davant la Tresoreria General de la Seguretat Social. També s’han sumat a les protestes dels iaioflautes a Barcelona.

Foto portada: David B.

Comments are closed.