Inici de curs de l'Escola de Música. Foto: David B.

L’Escola de Música guanya alumnes malgrat les retallades i les taxes

  • L’Escola de Música té 471 alumnes aquest curs i el Conservatori 173.

  • L’ajuntament ha pujat de forma notable les taxes a causa de les retallades.

L’Escola de Música i el Conservatori han celebrat aquest dimecres l’acte inaugural del curs. Segons dades municipals, entre els dos equipaments hi ha 644 alumnes. L’Escola ha guanyat 39 alumnes respecte l’any passat. En el procés de prematriculació hi va haver molta polèmica ja que l’ajuntament va pujar de forma notables les taxes a causa de les retallades. L’AMPA vaticinava un descens en la matrícula que, segons les dades, no s’ha produit.

Aquest curs s’ha diversificat més l’oferta musical de l’Escola de Música de Sabadell, que passa de 432 alumnes a 471. S’han fet nous programes i noves formacions. S’han creat dos grupos de vent. I per primera vegada hi ha un grup d’adults on s’aprèn llenguatge musical i instrument.

Per altra banda, el centre de tecnificació i professionalització, el Conservatori, té 173 alumnes. Segons l’ajuntament continuaran accions com el cicle de concerts al Museu d’Història, la participació al cicle de concerts de l’Acadèmia de Belles Arts.

La polèmica de la pujada de taxes

Les dades de matriculació arriben després de la polèmica viscuda aquesta primavera. L’AMPA dels centres es va manifestar a la plaça Sant Roc contra l’augment de taxes aprovat per l’ajuntament, que ha oscil·lat entre el 170 i el 300 per cent.

I és que la forma de pagar el sistema d’ensenyaments musicals ha canviat molt en poc temps per les retallades. Si fa uns anys les famílies pagaven només el 20 per cent de la plaça, ara paguen aproximadament la meitat. La Generalitat, que pagava bona part del país ara paga un 25 per cent. L’ajuntament de Sabadell manté la seva aportació, aproximadament d’un 25 per cent.

Els cursos costen entre 1.300, els bàsics, i 1.700 euros els superiors, segons l’AMPA. Malgrat tot, sembla que la vocació aquest any ha guanyat les retallades i l’Escola, lluny de perdre alumnat, n’ha guanyat.

Acte d’inici de curs

Aquest dimecres s’ha celebrat l’acte d’inici de curs a la biblioteca Vapor Badia. El doctor en Ciències Econòmiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Salvador Cardús, ha fet la conferència ‘L’educació musical, una intel·ligència en acció’. També hi ha hagut una actuació musical d’un grup de metall del Conservatori. L’acte ha tingut una quarantena d’assistents.

Foto portada: acte d’inici de curs a la biblioteca. A la imatge, el sociòleg Salvador Cardús, Joan Morera i el regidor d’Educacio, Ramon Burguès. Autor: David B.

Comments are closed.