Autor: CNT Sabadell

Els treballadors de l’ABB es concentren a Madrid

  • Els treballadors de la planta de Sant Quirze veuen com perillen els llocs de feina.

  • Asseguren que la direcció vol deslocalitzar la factoria a Polònia malgrat els beneficis.

Des de fa unes setmanes, els treballadors de l’empresa de motors ABB han iniciat converses amb diferents administracions per evitar el tancament de la planta de Sant Quirze del Vallès. ABB es dedica al sector de les tecnologies electròniques i d’automatització i opera en uns cent països amb una plantilla de 145.000 persones. Dimarts, dia 6 de novembre, unes dues-centes persones es van manifestar per l’Eix Macià de Sabadell per reclamar marxa enrere en la decisió d’acomiadar 148 treballadors del total de 180 i tornar a les negociacions.

La direcció justifica el tancament de les instal·lacions per la caiguda de la competitivitat, afirmant que els costos de manteniment d’aquesta fàbrica són massa alts. A més a més demana al Comitè d’empresa l’inici immediat de converses per tal d’arribar a uns acords que siguin satisfactoris per a totes dues parts. En la primera reunió, celebrada el 23 d’octubre, el comitè d’empresa va demanar la retirada de l’expedient d’acomiadament.

Des del comitè d’empresa consideren que no hi ha cap causa econòmica, ja que en el tercer trimestre de 2012 els beneficis van arribar a un 1,4 per cent. Estan convençuts que aquesta mesura obeeix únicament a una decisió unilateral de deslocalitzar l’activitat productiva en la recerca de majors beneficis i estalvis fiscals i traslladar la producció a Polònia. En un comunicat donat a conèixer recentment asseguren que la planta està a ple rendiment, treballant per a desenvolupar nous projectes i fabricant motors que són exportats arreu, sense cap mena de problemàtica de tipus econòmic i que per tant, aquest tancament té com a objectiu únic deslocalitzar la producció per tal d’aconseguir més beneficis.

Reunions i concentracions

L’activitat ha estat intensa en aquests últims dies i s’han reunit amb l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos (PSC) i l’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi (CiU), que els han mostrat la seva predisposició i el seu recolzament per tal de parar els acomiadaments. A Sabadell s’ha aprovat una moció de la Junta de Portaveus en defensa de la estabilitat laboral dels afectats i de la permanència de la planta de Sant Quirze. D’altra banda, l’alcaldessa Montserrat Mundi ha facilitat la trobada del membres del comitè d’empresa amb diverses instàncies de la Generalitat.

Els treballadors de l’ABB es traslladen aquest dilluns, dia 12 de novembre a Madrid per concentrar-se davant les oficines centrals de la multinacional entre les 9 i les 12 del matí i reunir-se amb membres del consell d’administració de l’empresa.

Foto portada: CNT Sabadell.

Comments are closed.