081112 B30

Es presenta a Barcelona l’associació B-30, amb 60 membres

  • Administracions, entitats i empreses volen dinamitzar el pol econòmic lligat a aquesta autovia.

  • B-30 són 23 municipis, amb un milió d’habitants i molt potencial estratègic.

“L’Europa del 2020 es construeix amb projectes com aquest”, el de la B30, ha assegurat l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, en la presentació a Barcelona d’aquesta associació a la Cambra de Comerç. B-30 suma una seixantena d’organitzacions, ajuntaments, universitats, sindicats, parcs tecnològics, empreses i patronals de l’entorn d’aquesta carretera.

Què és l’entitat B30?

És un grup de treball format pels ajuntaments de part de la segona corona metropolitana (aquells lligats a la B-30, carretera paral·lela a l’AP-7) amb un gran potencial estratègic per l’economia catalana i del sud d’Europa. Va des de Martorell fins a Granollers, passant per Sant Cugat, Terrassa, Sabadell o Mollet, per la Universitat Autònoma, l’escola de negocis ESADE, el sincrotrò Alba, el CIM de Santa Perpètua, l’ESDI, el circuit de Montmeló, l’aeroport de Sabadell, la SEAT o el Parc Audiovisual de Catalunya.

El compromís traspassa, de forma històrica, fronteres geogràfiques, polítiques i fins i tot ideològiques. Ara es tracta d’anar a explicar-nos, explicar el que tenim: lideratge i capacitat. I aconseguir inversions, vendre”, ha dit Bustos.

Bàsicament és un projecte econòmic de futur, per consolidar la segona corona metropolitana com un centre industrial i tecnològic de primer nivell del sud d’Europa.

Algunes dades sobre aquest grup

Sumant les economies dels 23 municipis adherits, i en base a dades facilitades per l’ajuntament de Sabadell, hi ha més de 30.000 empreses, un milió d’habitants. Gairebé 1.300 empreses tenen un nivell de tecnologia mitjà-alt. També hi ha un bon nombre de patents, articles científics i recerca i desenvolupament.

El Ple aprova la creació de l’entitat

En un altre ordre de coses, el ple municipal de Sabadell ha acordat l’adhesió de l’ajuntament a l’associació B30. Tots els grups han votat a favor, tret del PP i l’Entesa, que s’han abstingut. Els votants a favor han destacat la necessitat de sumar esforços entre administracions i agents de diversos orígens i en la necessitat de prestar serveis de forma compartida.

Comments are closed.