Mans Unides

Mans Unides encèn espelmes solidàries per a Costa d’Ivori

  • S’han encès més de 5.000 espelmes per a un projecte solidari a la capital de Costa d’Ivori.

  • L’acte ha comptat amb la participació de la Coral Pia Fònica i de la Cobla Contemporània.

Com ja és tradició des de fa onze anys, el darrer dissabte abans de Nadal l’entitat Mans Unides organitza una trobada de caire solidari per recaptar fons per projectes humanitaris.

En aquesta ocasió es tracta d’un projecte a Abidjan, la capital de Costa d’Ivori, que té com objectiu la creació d’un centre educatiu per nens i joves en “situació de conflicte” segons explica Sofia Taulé, la delegada de Mans Unides a Sabadell, aprofitant també que aquest desembre és el mes dels Drets Humans:

Allà els nens i joves en situació de presó preventiva han de compartir presó amb adults, amb els conflictes de tot tipus que això els genera, com abusos físics, sexuals, etc. Per lluitar contra aquesta indefensió, els religiosos que hi treballen estan intentant crear un centre educatiu on els joves puguin aprendre a llegir i escriure, formar-se en algun ofici, i en definitiva donar-los eines pel seu desenvolupament humà i professional”, explica Taulé.

Públic encenent espelmes a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

Les suaus temperatures a Sabadell han afavorit l’assistència de públic a la plaça Sant Roc, on ha tingut lloc l’esdeveniment, que ha comptat amb més de 200 assistents entre els quals l’alcalde accidental, Juan Carlos Sánchez, i el regidor de Drets Civils, Quim Carné. Una cantada de nadales a càrrec de la Coral Pia Fònica (Escola Pia) i una actuació de la Cobla Contemporània han amenitzat l’acte.

Per aconseguir fons pel projecte s’han posat a la venda espelmes a un preu de 1.50 euros la unitat, i que s’han encès a les escales de l’esglèsia de Sant Fèlix, més de 5.000, de colors diversos que han ofert una imatge ben vistosa als passejants. Tot i així, Sofia Taulé indica que fins la propera setmana no sabran la recaptació total aconseguida, ja que paral·lelament s’han venut espelmes a altres entitats que també col·laboren en el projecte però no eren presents a Plaça Sant Roc.

Foto portada: David B.

Comments are closed.