Antonio Santamaria i Manuel Navas

Un centenar de persones a la conferència sobre el cas Mercuri

  • El periodista i col·laborador de iSabadell presenta la vessant judicial i política del cas Mercuri.

  • Assegura que qualsevol solució política passa per la dimissió dels càrrecs públics imputats.

El periodista i analista polític Antonio Santamaría, que lidera cada diumenge la secció ‘L‘estat de la ciutat‘ a iSabadell ha aplegat més d’un centenar de persones en una xerrada convocada per la FAV sobre el cas Mercuri. Els assistents han conegut els fets, tant de la vessant judicial com de la política. Dimecres vinenet la FAV ha convocat un debat amb forces polítiques.

El secretari de comunicació de la Federació d’Associacions de Veïns, Manuel Navas, ha assegurat diverses vegades que l’entitat veinal ha convocat totes les formacions polítiques a assistir-hi. Entre la concurrència, unes 80 persones, es dubtava que el Partit dels Socialistes de Catalunya hi assisteixi, tot i que tothom ho espera.

Pel que fa a la xerrada, Santamaria ha tingut tres parts. En una primera part, el periodista ha explicat els fets relacionats amb el cas Mercuri (de presumpta corrupció amb epicentre a l’Ajuntament) pel que fa als tribunals, des de l’inici de les investigacions fins la divisió de l’operació en 31 causes diferents. Ha dit que és un cas “d’extremada complexitat” i que passaran anys fins que hi hagi una resolució. Sobre les filtracions a la premsa, Santamaria ha explicat que en operacions similars és un fet que ha tingut passant de forma recurrent.

En una segona part, s’ha explicat la situació de bloqueig polític actual a l’Ajuntament, i s’han apuntat possibles sortides. Govern i oposició han xocat i segons l’analista només hi ha en essència dues sortides: totes elles passarien per la dimissió dels càrrecs imputats: un govern socialista sense càrrecs imputats, amb suports externs o interns d’altres forces. La segona és un govern sorgit d’una moció de censura de tota l’oposició, una opció que no el conveç en l’actual situació donada “l’extrema heterogeneitat de les forces a l’oposició, des del PP fins a l’Entesa…”.

Finalment, el públic ha pres la paraula durant gairebé una hora, plantejant dubtes i preguntes. L’acte ha finalitzat emplaçant els assistents a tornar-hi dimecres vinent.

Foto portada: Santamaria i Manuel Navas, al casal Pere Quart. Foto: David B.

2 Comments