CNS ERO

El Club Natació Sabadell presenta un ERO temporal

  • El 92 per cent de la plantilla reduirà un 35 per cent la jornada i entre un 30 i el 50 per cent el sou.

  • El comitè d’empresa creu que la mesura és “injustificada”.

El Club Natació Sabadell, la principal institució esportiva de la ciutat, ha presentat aquest dilluns un Expedient de Regulació d’Ocupació temporal que afectarà a 9 de cada 10 treballadors.

Segons informa l’agència de notícies EFE en base a dades del sindicat UGT, la mesura afectarà tota la plantilla (també esportistes i entrenadors). Es vol reduir el 35 per cent la jornada de feina durant dos anys (deixant de treballar 9 mesos de 24 aproximadament). Només quedaran fora de l’ERO la gerència del Club i el professorat de l’escola Santa Clara, situada a Can Llong. El Club té ara mateix una plantilla formada per 225 treballadors. L’ERO afectarà més de 200 persones.

El sindicat xifra la caiguda de salari entre un 30 i un 50 per cent. UGT creu que la mesura no està “justificada” i que posarà en perill moltes famílies.

Una institució de Sabadell

El Club va ser fundat l’any 1906 i és la principal institució esportiva de Sabadell en número de socis, amb uns 28.000 socis. Té dues seus, la històrica, al carrer Montcada (Covadonga) i, des de fa una dècada, a Can Llong. Té la Creu de Sant Jordi i l’any 2012 va ser l’entitat amb més esportistes als Jocs Olímpics de Londres.

Però a la mateixa vegada, però, últimament s’han pujat les quotes als socis, escasseja la renovació de material i des del 2011 s’ha acomiadat personal, a causa dels problemes econòmics i l’elevat endeutament. A finals d’octubre, una trentena d’actuals i antics treballadors de l’entitat es van concentrar a la porta de l’entitat en protesta per la gestió de Torres. Ja en aquell moment assenyalaven que els problemes econòmics anirien a més.

Reaccions

iSabadell s’ha intentat posar en contacte amb la directiva, però han denegat fer declaracions de moment. Per la seva part, el grup Indignats CNS, crítics amb la presidència de Miquel Torres, ha assegurat que la mala gestió ha abocat el Club a un ERO. De fet, asseguren que “vist com està funcionant aquesta Junta Directiva, ens atreviríem a dir que de seguir en els seus càrrecs ens queda Club per molt poc temps, de ben segur que no arribem al Centenari”.

Foto portada: Piscina del CNS, a Can Llong, aquest setembre. Autor: J.d.A

One Comment