Iaioflautes

Els iaioflautes demanen l’abonament de la revalorització de les pensions

  • Una cinquantena de iaoflautes han participat en la primera protesta de l’any.

  • Exigeixen la revalorització de les seves pensions segons marqui l’IPC.

Els iaioflautes de Sabadell han fet la seva primera entremaliadura de l’any 2013, a la seu de la Seguretat Social situada al centre de la ciutat.

Uns 50 membres dels iaioflautes s’han concentrat a les dependències de la Seguretat Social, armats com sempre amb les seves característiques armilles grogues, per exigir que als pensionistes se’ls aboni la diferència de la quantia que existeix entre la pujada del 1 per cent que va determinar el govern, amb l’Índex de Preus al Consum real de l’any 2012 que és del 2,9 per cent.

Un cop a dins de l’edifici, al que hi han accedit per sorpresa i de forma progressiva, han desplegat les pancartes i han llegit el manifest on han demanat l’abonament de la revalorització de les pensions que aniria del 1 al 2,9 per cent tal com marca el IPC.  Un cop més el col·lectiu de iaioflautes ha rebut la simpatia i els aplaudiments tant dels treballadors com del públic que estava a l’edifici.

Manifestació dels iaioflautes passant per la casa Duran. Autor: David B.

En el manifest, els presents han afirmat, que l’article 48 de la Llei General de la Seguretat social regulador de les pensions, indica que a cada inici d’any, les pensions han de ser revaloritzades segons l’Índex de Preus al Consum, tot i això el passat 1 de desembre de 2012, es va publicar un Reial Decret-llei 28/2012 de 30 de novembre, on es menysprea el dret a la revalorització, deixant sense efecte l’actualització de les pensions, acusant la crisi com a excusa.

Un cop acabada la concentració, els iaioflautes han anat en manifestació, amb consignes i xiulets, fins arribar a la plaça Sant Roc, on han acabat l’acte reivindicatiu i  pacífic.

Foto Portada: Lectura del manifest a les dependències de la Seguretat Social. Autor: David B.

Comments are closed.