Assemblea Entesa

L’Entesa ja ho té clar: opta per la moció de censura

  • L’assemblea de l’Entesa per Sabadell acorda treballar per la moció de censura.

  • El PSC assegura que no respecten els processos judicials.

L’Entesa per Sabadell ha celebrat aquest dissabte la seva assemblea. De la reunió n’ha sortit un mandat cap al secretariat, l’òrgan director de la plataforma cívico-política: treballar per la moció de censura. L’Entesa, el grup municipal de la qual té dos regidors a Sabadell, assegura que el govern local s’ha aferrat als càrrecs “per damunt de tot” des de l’esclat del cas Mercuri.

L’Entesa per Sabadell considera que en els darrers dos mesos el govern del PSC “s’ha enrocat en les seves posicions immobilistes perjudicant greument els interessos de la ciutat”. Recorden que en el cas Mercuri hi ha imputats l’alcalde, Manuel Bustos, tres regidors més (Paco Bustos, Ricard Estrada i Joan Manau), tres càrrecs de confiança (Montse Costa, Manuel Somoza i Xavi Izquierdo) i el cap de la Policia Municipal. També hi ha imputats una vintena llarga de persones més.

La formació lamenta que “no hi ha hagut cap reacció ètica de la resta de membres del govern socialista ni des del Partit Socialista”. Un fet que no consideren “estrany”, ja que qui lidera el partit a la ciutat i la comarca són els propis imputats. De fet, Joan Manau és el primer secretari del PSC de Sabadell i Paco Bustos el de la Federació del PSC Vallès Sud.

De tot això, l’assemblea de l’Entesa va decidir que cal treballar per una moció de censura com a “única via per posar fi a la greu crisi política”. Creuen que el PSC ha perdut tota la credibilitat i la confiança.

La majoria dels assitents a l’assemblea opten per presentar una moció de censura. En aquest sentit, la direcció política, el Secretariat, iniciarà converses amb la resta de formacions amb regidors per fer unes bases de cara a negociar la moció amb la resta de grups.

Resposta del PSC

De forma gairebé automàtica a l’anunci de l’Entesa de que opten per la moció de censura, el PSC ha emès un comunicat en que consideren que l’Entesa no respecta els processos judicials i democràtics. Asseguren que la formació té una “poc democràtica manca de respecte als procediments judicials” degut a la seva, segons el PSC, persistència en atribuir la culpabilitat als imputats.

El PSC insisteix en que les imputacions dels membres del govern són “sobrevingudes” i que “no hi ha cap membre del govern imputat en la trama de corrupció”.

Foto portada: Els membres de l’Entesa, en roda de premsa, aquest dilluns. Foto: cedida.

3 Comments