Mª Elena Pérez, anant a declarar a Sabadell, l'any 2012. Autor: David B.

El jutge del cas Mercuri aixeca el sumari de la causa Montcada

  • La peça imputa l’alcaldessa de Montcada, els germans Bustos i el número 3 del PSC.

  • El jutge instructor prorroga 30 dies més el secret de sumari de les 30 peces restants.

El jutge instructor del cas Mercuri ha prorrogat un mes el secret de sumari de 30 de les 31 causes en les que ha dividit el cas Mercuri. Només s’ha aixecat el secret per les actuacions relatives a la col·locació d’un càrrec de confiança a l’ajuntament de Montcada. El jutge demana al Tribunal Superior de Justícia que imputi el número 3 del socialisme català, Dani Fernández.

El jutjge instructor, Ramón González Garcia, ha prorrogat el secret de sumari del cas Mercuri durant 30 dies més. Però aquest dimarts s’ha conegut a través d’una nova interlocutòria que ha aixecat parcialment el secret de sumari d’una de les 31 causes en que ha dividit el cas. Ho fa, segons el jutge perquè ja es té tota la “documentació rellevant”. Malgrat tot, el secret de sumari d’aquesta causa no s’ha aixecat del tot perquè “hi ha documentació la confidencialitat de la qual és precís reservar” en relació al secret de sumari a partir del mes de novembre de 2010, quan es punxen les comunicacions al president del Gremi de Constructors, Melquíades Garrido.

De quina causa s’ha aixecat el secret?

El jutge ha aixecat el secret de sumari de la causa 5, que tracta sobre la presumpta contractació irregular d’una alt càrrec a l’ajuntament de Montcada i Reixac. En concret, de la contractació com a directora de l’Àrea Territorial de l’ajuntament de Montcada de Carmina Llumà, alt càrrec durant el govern tripartit i dona del cap dels serveis jurídics de l’ajuntament de Sabadell.

Qui són els implicats?

Segons va assenyalar en la interlocutòria en el seu moment, el jutge assegura que hi ha quatre implicats en aquesta causa. Són l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos. També el primer secretari del PSC Vallès Sud i regidor a Sabadell, a més de germà de Bustos, Paco Bustos. En tercer lloc hi està imputada l’alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez. Finalment, ho està el número 3 del PSC, el secretari d’organització del Partit dels Socialistes, Dani Fernández.

Què passa amb Dani Fernández?

El número 3 del PSC, Dani Fernández, és diputat i en la seva condició haurà de ser imputat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El jutge instructor demana el TSJC que estudiï imputar Fernández per tràfic d’influències. Fernández està suspès dels seus càrrecs al partit des del dia 27 de novembre, quan va esclatar el cas Mercuri. També ho està Manuel Bustos en la seva condició de secretari de Política Municipal.

Foto portada: L’alcaldessa de Montcada, Mª Elena Pérez, entrant als Jutjats abans de ser interrogada per la seva implicació al cas.

3 Comments