Bustos renuncia

El PSC ja passa pàgina de l’era Bustos

  • Els socialistes catalans rellevaran Bustos dels càrrecs del partit i el descarten per les eleccions del 2015

  • El PSC de Sabadell ataca l’oposició de fer un “judici paral·lel”.

Pocs minuts després d’anunciar que renunciava a l’alcaldia de Sabadell, el Partit dels Socialistes de Catalunya ha valorat la situació política. L’actual número 2 del PSC, Antoni Balmón, ha assegurat que Bustos no encapçalarà la llista del partit a les municipals del 2015. El fins ara Alcalde abandona també la cúpula del partit.

Cop de timó en la posició mantinguda fins ara al PSC amb l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos. Tot i que oficialment es reafirmen en la innocència de l’alcalde i la resta de càrrecs públics imputats per Mercuri, el PSC ha anunciat aquest mateix dijous que deixa fora Bustos de l’executiva del partit, que Bustos deixarà la presidència de la Federació de Municpis i que no compten amb ell per encapçalar la llista a Sabadell l’any 2015. També deixarà la secretaria de Política Municipal del PSC.

L’actual número 2 del PSC i alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, ha parlat davant els mitjans de comunicació. Després d’anunciar la seva renúncia a l’alcaldia de Sabadell però mantenint l’acta de regidor, Balmón ha anunciat que Bustos deixarà l’executiva del PSC, la presidència de la Federació de Municipis de Catalunya (cal ser alcalde per ostentar el càrrec). Però també ha afegit que no repetirà com a cap de llista del PSC a Sabadell l’any 2015.

Defensen la seva innocència

Malgrat tot, Balmón creu que Bustos és innocent i defensen la seva “honorabilitat”. Tal com ha expressat l’encara Alcalde, la renúncia ha estat pactada entre Bustos i la direcció del partit. Segons Bustos, aquest dimecres s’hauria produït una reunió entre ell i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, on s’hauria arribat a un acord.

Balmón considera que la persona que esculli el PSC de Sabadell per encapçalar el grup municipal a partir d’ara serà el cap de llista el 2015 “sens dubte”.

El PSC de Sabadell carrega contra l’oposició

Per la seva part, el PSC de Sabadell ha emès un comunicat on acusa l’oposició d’haver fet un “judici paral·lel” i haver provocat la dimissió d’una persona “innocent”. Consideren que no han respectat drets constitucionals.

Foto portada: Bustos, aquest dijous, a la sala de plens, davant companys de govern. Foto: David B.

Comments are closed.