La casa del silenci

Llibres: ‘La casa del silenci’, una novel·la coral sobre l’amor i la música

  • Una historia d’amor al voltant d’un director d’orquestra exiliat.

  • La passió per la música expressada per escrit.

A La Llar del Llibre, l’escriptora Blanca Busquets, guanyadora del Premi Llibreter 2011, presenta a Sabadell la seva última novel·la, La casa del silenci. Una historia de dones fortes i decidides, valentes i sensibles, i també d’algun home, que estimen la música.

El llibre presenta el conflicte que sorgeix quan un fill vol homenatjar al seu difunt pare, un director d’orquestra de fama mundial, repetint l’últim concert que va conduïr abans que morís, inclús disposant dels mateixos músics. El que desconeix és que el seu pare no només havia viscut místicament entregat a la música, com ell creia, sinó que també havia viscut plenament com a home. I tampoc és conscient que les dues violoncel·listes encarregades de tocar el concert per dos violins de Bach, van ser les seves amants.

La novel·la, escrita en primera persona, presenta tres escenaris dividits en capítols que van canviant de personatge i oferint una visió global de la trama. L’autora ha procurat que aquest llibre tingués un aire diferent als anteriors, i més capacitat per fer-ho passar bé al lector, tal i com ella es sentia quan el va escriure. També transmet la passió per la música, present en l’autora per llegat familiar, tot i que en La casa del silenci és el primer cop que s’atreveix a posar-la d’eix central.

Qui és Blanca Busquets?

Nascuda a Barcelona l’any 1961, treballa actualment a Catalunya Radio com a realitzadora i guionista des del 1986. Va començar a escriure des dels dotze anys i va publicar la seva primera novel·la, Presó de neu, l’any 2003, seguida per El jersei (2006), Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009) i La nevada del cucut (2010), guanyadora del Premi Llibreter 2011. La casa del silenci és la seva sisena novel·la.

FITXA DEL LLIBRE

Títol: La casa del silenci.
Autor: Blanca Busquets.
Gènere
: Ficció moderna y contemporània.
Editorial
: Rosa dels Vents.
Pàgines
: 240 pàgines.
Preu
: 17’90 €.
Lloc de la presentació
: La Llar del Llibre (c. St. Antoni).
Assistència
: unes 50 persones.
Web: www.blancabusquets.cat
Facebook
: https://www.facebook.com/busquetsblanca
Twitter
: @blancabusquets

Comments are closed.