PAH Ahmed

Més de 24 hores de la PAH a l’oficina de Torre-romeu

  • Militants i simpatitzants de la PAH porten més de 24 hores tancats a l’oficina.

  • Vaticinen que passaran a l’espai tot el cap de setmana.

El que va començar com una acció de protesta pel cas d’un veí de Torre-romeu s’està allargant més de l’esperat i convertint-se en un esdeveniment ja històric en la curta història de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Porten més de 24 hores tancats a una oficina d’Unnim mentre que el final de la protesta encara sembla llunyà.

Una cinquantena de persones van ocupar l’oficina de l’antiga Caixa Sabadell al barri de Torre-romeu. Després d’unes hores, i malgrat que va haver-hi alguns moments de tensió, s’han quedat a passar la nit a l’oficina, intentant així pressionar l’entitat bancària per forçar una negociació.

El cas de l’Ahmed

La PAH s’ha mobilitzat pel cas d’un veí del barri, l’Ahmed, amb 33 anys i tres fills a càrrec, que després d’un procés de negociació ha vist que, segons la PAH, l’entitat li demani més de 4.000 euros per acceptar la dació en pagament. L’home va comprar un pis al carrer d’Onyar fa 10 anys i, després de quedar-se a l’atur, no el pot pagar. Ara demanava la dació en pagament però ha encallat en la pretensió de l’entitat.

Divendres en calma i a l’espera

Els activistes han passat la nit esperant que aquest divendres hi hagués algun moviment per part d’Unnim. Però no ha estat així. Fins i tot, passada la una de la matinada, han marxat els Mossos d’Esquadra de la porta de l’oficina.

A primera hora del matí, personal de l’entitat s’ha personat i ha decidit que l’oficina romangués fora de servei durant tot el dia. I poca cosa més. Una patrulla de Mossos d’Esquadra s’ha apropat de nou a l’espai, i cap a les 9.30 hores del matí, han marxat, deixant la PAH i els curiosos del barri i altres persones que els donen suport un altre cop sols.

Avançat el matí, una de les portaveus ha avançat a iSabadell que plantegen passar el cap de setmana a l’oficina i que sospitaven que l’entitat jugava “la carta del desgast”. Per la tarda s’ha convocat una assemblea de la Plataforma i a les 18 hores un acte veinal a les portes de l’oficina. Si es compleixen els vaticinis, la d’aquest dijous només haurà estat la primera nit de tancament a Unnim.

Foto portada: Ahmed, atenent les televisions, aquest dijous a la nit. Autor: J.d.A.

Comments are closed.