Mor una alumna de P3 de l’Escola Pia per meningitis

Aquest dilluns a la tarda ha mort una alumna de P3 de l’Escola Pia de Sabadell, després de patir un brot infecciós de meningitis. El centre treballa per prendre mesures preventives. Aquesta tarda han convocat una trobada amb famílies.

L’Escola Pia de Sabadell va rebre un avís aquest dilluns del departament de Salut que hi havia una alumna del centre ingressada a l’Hospital General de Catalunya, des de la nit de diumenge per una possible meningitis. Després de rebre l’avís, s’ha activat el procés per prevenir un possible contagi. Des del centre s’han posat en contacte amb les famílies del grup de la nena. Aquest mateix dilluns van ser convocades a una trobada amb un doctora. Van donar-se unes pautes d’actuació i es va lliurar a cada família unes dosis de rifampicina, l’antibiòtic adient per prevenir la meningitis. Els grups de risc immediats serien la família, mestres i companys de classe i d’extraescolars. La resta d’alumnes no formen part dels grups de risc.

Menys risc de trasmissió

El servei d’epidemiologia ha notificat l’escola aquest matí que les anàlisis no han detectat cap bacteria meningococ, sí en canvi de pneumococ. Segons l’escola, l’actuació del dilluns hauria estat innecessària (“vam actuar amb més celeritat”) però no improcedent. El bacteri meningococ és de transmissió més fàcil i és qui activa el procediment.

Els símtomes de la meningitis per pneumococ van des d’una otitis fins, com ha estat el cas, la mort. La nena va morir aquest dilluns a la tarda. El director del centre assegura que el risc de transmissió zero no existeix però que és menor que si fos per meningococ.

Tragèdia familiar

Més enllà de les mesures per evitar cap risc de contagi, la direcció del centre assegura que la mort d’una nena a l’escola és una “tragèdia”:

Sovint els alumnes d’Educació Infantil, i especialment els de P3, ens fan sortir un somriure quan els creuem pel passadís, fins i tot en els moments de més pressió o estrès. Elles i ells són l’alegria de l’escola i la més gran esperança de futur. Notícies com les d’avui ens afecten profundament. Manifestem el nostre condol a la família i posarem tots els nostres esforços per ajudar-los en el que calgui, així com per ajudar a superar aquest tràngol als altres nens i nenes del seu grup”, asseguren en el comunicat que han penjat al web de l’Escola Pia de Sabadell.

El director del centre, Jordi Fontoba, assegura que “ningú al centre recorda una tragèdia així, que se’ns hagi mort una alumna de l’escola” mentre que reconeix que les famílies “no estan tranquil·les però jo tampoc ho estaria si tingués un nen al centre”. El director assegura que des del centre s’està transmetent tota la informació i comunicacions a la comunitat educativa amb “transparència”. Així mateix, s’han enviat les comunicacions a les famílies i s’ha convocat una trobada per aquesta mateixa tarda.

Emotiu record

La comunicat educativa del centre al complet han aturat les classes a les dotze del migdia per recordar la nena, i han llegit un petit conte. Així mateix, segons assegura el director, les mestres i alumnes de P3 faran alguna activitat més íntima. L’equip de psicòlegs està explicant els companys de classe de la nena la situació.

Comments are closed.