Ple Municipal Sabadell març 2013

Bustos s’absenta del seu primer Ple després de deixar l’alcaldia

  • L’exalcalde de Sabadell no assisteix al Ple Municipal. Sí Paco Bustos i Joan Manau.

  • Després de mesos de crisi política, el Ple es desenvolupa amb normalitat.

Primer Ple Municipal després del nomenament de Juan Carlos Sánchez com a alcalde de Sabadell. De la sessió es deriva una tendència a la normalització del clima polític a la ciutat. Manuel Bustos no ha acudit al Ple Municipal. Sí ho han fet els altres dos regidors socialistes imputats pel cas Mercuri: Joan Manau i Paco Bustos.

En una discreta segona fila, i sense intervenir (no tenen cap funció de govern), Manau i Paco Bustos s’han limitat a assistir a la sessió. En canvi, Manuel Bustos no hi ha assistit. L’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha assegurat al final del Ple que Bustos s’ha absentat per malaltia.

Ple Sabadell PSC
Els regidors socialistes, sense Bustos. Autor: David B.

Aquest Ple Municipal ha estat el primer amb normalitat des del ple ordinari del mes de novembre. Quatre mesos després, s’ha aprofitat la sessió per desencallar alguns punts que havien quedat paralitzats per la crisi política: les tarifes del bus, tarifes d’alguns aparcaments a la ciutat, la concessió de la Medalla de la Ciutat al Mèrit Musical a Francesc Olivella o els preus del Gimnàs Municipal i les Piscines Joan Serra.

Dimissió de Nicole Pans

El Ple ha pres coneixement de la dimissió de la fins ara regidora del Partit Popular Nicole Pans. El portaveu del grup, Esteban Gesa, ha agraït a Pans la tasca duta a terme des de l’any 2011 a l’Ajuntament. Pans ja no ha assistit al Ple i encara no està del tot clar qui la substituirà.

Mocions

Pel que fa a les mocions (que proposen els grups de l’oposició) s’ha aprovat fer un pla d’intervenció comunitària, que permetrà continuar amb algunes actuacions que han quedat en entredit per la suspensió del Pla de Barris. La moció, que ha portat a Ple l’Entesa per Sabadell, s’ha aprovat per unanimitat.

Concentració de Sabadell Lliure de Corrupció

Mig centenar de persones de la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció s’ha concentrat a les portes de l’ajuntament de Sabadell, per protestar contra la corrupció. Una de les persones concentrades ha pujat fins la  Sala de Plens amb el capgròs que han dedicat a Manuel Bustos i ha estat uns breus minuts a la sala. Els regidors de l’Entesa per Sabadell i alguns ciutadans assistents al Ple vinculats a l’Entesa han portat samarretes amb lemes contra la corrupció.

Foto portada: Els regidors de l’ajuntament, al Ple. Autor: David B.

Comments are closed.