Iaioflautas, per Amador

Els iaioflautes de Sabadell protesten al Taulí

  • Els iaioflautes llegeixen un manifest davant la reunió de treball pel Consell de Govern de la Corporació.

  • Denuncien que el Taulí està dins dels 18 hospitals que “seran privatitzats totalment”.

Aquest dimecres els iaioflautes de Sabadell han fet una nova entremaliadura. Ha estat a l’Hospital Parc Taulí. Una trentena de persones han aturat la reunió de treball que tenien representants municipals i de l’Hospital per llegir un manifest. Després han repetit la lectura al vestíbul de l’Hospital.

Convocats a les 11.30 a la torre de l’Aigua, una trentena de persones s’han dirigit fins l’edifici d’administració del Consorci Sanitari Parc Taulí. A dins, segons fonts de l’hospital, hi havien reunits l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, la regidora de Salut, Cristina Moreno, el director general del Taulí, Joan Antoni Gallego, i el president del Parc Taulí, Pere Fonolleda. Feien una sessió de treball per al consell de govern de la Corporació, que s’ha de reunir aquesta tarda.

Els iaioflautes han demanat entrar a la reunió i fer una lectura del manifest a Gallego. Finalment, han sortit Sánchez i Moreno, també Fonolleda, i una representant del col·lectiu ha llegit el manifest.

El text assegura que el model sanitari públic està desapareixent i caminat cap a la privatització. Acusa la Generalitat de penalitzar les persones malaltes i més dèbils fins el punt que moltes persones s’estan deixant de medicar o esperant una operació que mai arriba.

Pot un govern retallar i aquest Consell col·laborar en les retallades de la sanitat o l’educació pública sense haver de respondre per les seves conseqüències econòmiques i socials? Pot aquest Consell col·laborar en falsejar i mentir constantment les dades de les llistes d’espera, les retalladades en la sanitat pública i pensar que no haurà de donar explicacions al poble pels seus actes més endavant?”, assegura el text, que manté que el Taulí és un dels 18 hospitals en risc de privatització.

El manifest deixa oberta la porta a demanar responsabilitats civils i penals a les conseqüències de les retallades. Després de la lectura, ha pres la paraula Sánchez, que ha assegurat que es farà un procés de participació, a través de la Plataforma per la Sanitat Pública per analitzar la situació.

Després d’això, els iaioflautes s’han dirigit cap a l’Hospital. S’han aturat breument a la porta de l’hospital i després hi han entrat, on han tornar a llegir una part del manifest. Finalment, han decidit finalitzar la reivindicació.

Tancada a Sant Fèlix

La protesta dels iaioflautes és la tercera en pocs dies per la sanitat pública a Sabadell. Diumenge unes 400 persones van caminar per la sanitat pública acabant la marxa al futur centre cívic de Can Llong. A més, aquest dimarts s’han tancat professionals de l’atenció primària i ambulatòria al CAP Sant Fèlix. La tancada va iniciar-se dimarts a les 17 hores i s’ha allargat fins aquest dimecres al matí. El personal considera que les retallades materials i laborals estan afectant greuement el servei que presten a la ciutadania.

Il·lustració: Amador.

Comments are closed.