Segon aniversari de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

  • 200 persones s’han aplegat a la plaça Picasso per a celebrar l’aniversari.

  • Han intervingut militants, representants d’altres plataformes i de la premsa.

Diumenge al migdia unes 200 persones han celebrat, al barri de Campoamor, el segon aniversari de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell.

L’acte ha consistit en un vermouth popular i diversos parlaments de militants de la plataforma que lluita contra els desnonaments, com Deborah, Rafi, Arturo, Aida, Matilde o Patri. Tots ells han explicat la situació de desesperació i el sentiment de culpa que havien patit arran de trobar-se immersos en el procés d’execució hipotecària dels seus habitatges i com el contacte amb la plataforma els havia tornat l’esperança i la dignitat. També com l’experiència de la lluita els ha transformat com a persones.


Podeu veure l’àlbum ‘2n aniversari PAH Sabadell‘ a Flickr.

Deborah, ha elogiat la tasca dels “joves lluitadors” que van fundar la PAH i recordat com a les primeres assemblees venien 10 o 20 persones i ara son centenars. Aida ha relatat com la por i la desesperació es van bescanviar en energies per lluitar. “Hem aconseguit el que no podien ni els jutges ni els advocats”, ha manifestat visiblement emocionada. Matilde ha parlat del sentit de solidaritat i Patri ha expressat el seu agraïment per la tasca altruista de la plataforma.

Plataformes comarcals

Acte seguit han pres la paraula representats de les PAH de Vacarisses, Castellar del Vallès, Caldes de Montbui i Barberà, que han mostrat el seu agraïment per l’aprenentatge que han adquirit de la PAHC de Sabadell que, amb el seu suport i ajuda, els ha servit de model i referent.

Miquel, de la PAHC de Sabadell, ha evocat totes les coses que havien après junts en la lluita, també ha afirmat que “no ens podran parar”.

Finalment, ha intervingut el periodista Antonio Santamaría que els ha lliurat un dossier de premsa que recull les noticies i articles de la Plataforma. Santamaría ha fet un breu parlament on ha subratllat la importància de la tasca de la Plataforma i la gran lliçó que suposa per a la ciutadania el fet que sí es pot lluitar i vèncer al capital financer.

L’acte ha finalitzat bufant l’espelma d’un pastís d’aniversari amb l’anagrama de la PAHC i amb els crits de “Sí se puede” i un parlament dels iaoflautes de Sabadell.

Foto portada: Membres de la PAH bufant l’espelma del pastís. Autor: David B.

Comments are closed.