EUiA Policia

EUiA: “Volem saber perquè uns agents de la Policia cobren plusos i altres no, perquè uns fitxen i altres no”

  • La formació d’esquerres vol que es creï una comissió especial per auditar la gestió de la Policia Municipal.

  • La portaveu, Marisol Martínez, assegura que hi ha queixes per la situació laboral dels agents.

Esquerra Unida i Alternativa vol que l’ajuntament de Sabadell estudiï com s’està gestionant la Policia Municipal. En aquest sentit, portaran a ple una moció perquè es creï una comissió.

El grup d’Esquerra Unida i Alternativa manté, com fa des de l’inici del cas Mercuri el conjunt de l’oposició, que el cap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, ha de dimitir. Duran està imputat pel cas Mercuri per tràfic d’influències.

Però, a més, la formació d’esquerres, amb dos regidors, vol que s’estudiï la gestió del cos de seguretat. “No pot ser que el cap de la Policia estigui en dubte. Si hi ha dubtes, hi ha desconfiança i no pot haver tranqui·litat de que tot es fa com cal. Però a més, tenim la constància que la situació laboral dels agents no és la millor i que hi ha moltes queixes”, diu la portaveu d’EUiA, Marisol Martínez.

Volem saber quants grups d’intervenció hi ha. Necessitem un grup d’intervenció ràpida? Una unitat canina? Volem saber què passa amb les queixes dels professionals de que uns agents tenen plus i altres no? Perquè uns agents fitxen i altres no? Volem auditar que està passant a la Policia.

Martínez vol que la comissió especial analitzi i auditi quin model de Policia hi ha, l’estructura, la direcció i com s’està gestionant el personal. La portaveu insta a l’alcalde a que el president de la Comissió sigui una persona designada per tots els grups i no pel responsable polític actual de la Policia, el regidor de Seguretat, Cristian Sánchez.

Martínez assegura que el regidor ha dit davant el personal que “tot quedarà com està fins ara”. Per tant, creu que l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, ha de nomenar el president de la comissió a instàncies dels grups de l’oposició.

Foto portada: El regidor Joan Mena, i la portaveu, Marisol Martínez, a l’Ajuntament. Autor: David B.

9 Comments