PAH Mossos

La PAH exigeix que cessin l’intendent dels Mossos d’Esquadra

  • Un centenar de militants es concentren davant la comissaria de Sabadell per recolzar els activistes imputats.

  • Denuncien una operació de persecució política contra la plataforma.

Tres militants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) i la seva advocada defensora han estat imputats pels presumptes delictes d’usurpació, desobediència i resistència a l’autoritat i han anat a declarar diumenge a la tarda a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra.

Un centenar de militants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) s’han concentrat davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la carretera de Prats per tal de donar suport als tres companys i l’advocat de la plataforma que ha estat imputats arran de l’ocupació del bloc de pisos al barri de Gràcia, després que aquesta tarda diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra s’hagin personat als seus domicilis per citar-los a declarar.

Un d’ells ha estat acusat d’un delicte d’usurpació (ocupació) de l’immoble, i els altres tres, entre ells l’advocada, Pilar Rodríguez de desobediència i resistència.

Segons els portaveus de la PAHC, els dos agents que es van presentar dissabte al bloc de pisos ocupat van exigir amb formes prepotents penetrar a l’immoble per identificar als ocupants. Una acció del tot il·legal, tal i com els va advertit l’advocada, doncs no tenien ordre judicial. Després d’una conversa telefònica entre la lletrada i l’intendent Guillot es va acordar que es procedís a la identificació per evitar tensions innecessàries.

Operació policial “surrealista”

La PAHC valora l’operació policial com “la més surrealista dels darrers temps a la nostra ciutat”. Consideren “intolerable” la denúncia contra tres persones que van mediar per evitar un conflicte de majors proporcions. També la qualifiquen “d’intolerable” ja que representa una presa de posició dels Mossos a favor de les entitats financeres en un moment “d’emergència social” i amb clar “caràcter polític” que només fa que agreujar el conflicte.

Aquesta actuació ha estat emparada per l’intendent Guillot, el màxim responsable policial dels Mossos a Sabadell, i posa de relleu, segons la PAH, “la reiterada persecució i de criminalització a determinades persones significades en la lluita pel dret a l’habitatge”. En aquest sentit, van denunciar las diverses multes administratives contra militants de la PAHC que sumen milers d’euros amb un procediment que genera una absoluta indefensió.

Davant de tot això, la PAHC demana un posicionament públic del conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el cessament immediat de l’indentent Guillot, així com la retirada de tots els processos i sancions administratives contra els militants de la Plataforma. També reclamen un posicionament públic de l’Ajuntament i dels grups municipals de suport a la PAHC i suport a aquestes reivindicacions.

Tres objectius

La PAHC reitera la seva voluntat de continuar la mobilització i l’autorganització popular fins aconseguir els seus tres objectius: dació en pagament retroactiva, paralització de tots els desnonaments i creació d’un parc d’habitatge públic de lloguer social amb pisos buits propietat d’entitats financeres.

Suports a l’ocupació

Durant aquest diumenge, l’Entesa per Sabadell i també Esquerra Republicana han fet públics comunicats de suport a l’acció empresa per la PAH aquest dissabte. També l’entitat veinal del barri de Gràcia, l’Agrupació de Veïns, s’ha posicionat de forma pública, a favor de l’ocupació d’un edifici de 40 pisos buits de Caixa Penedès-Banc Mare Nostrum al barri.

Foto portada: Un moment de l’acció. Autor: Héctor R. Grimau.

Comments are closed.