La PAH ocupa un bloc de 40 pisos al barri de Gràcia

  • La PAH Sabadell ocupa un bloc de 40 habitatges propietat de Caixa Penedès-BMN al barri de Gràcia.

  • És el vuitè bloc ocupat a Catalunya i tercer a Sabadell, després dels de Campoamor i Can Rull.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha ocupat un bloc amb 40 habitatges, situat entre els carrers Sant Ferran i Reina Elionor, al barri de Gràcia. L’edifici mai ha estat habitat, segons la PAH, i és propietat de Caixa Penedès- Banc Mare Nostrum.

Segons la PAH, l’entitat financera va adjudicar-se el bloc després d’una subhasta arran de la”incapacitat dels promotors de poder vendre aquests 40 pisos que porten almenys 4 anys buits”.

Aquesta ocupació, que des de la PAH Sabadell es reivindica com “bloc alliberat”, és la vuitena que es fa a Catalunya, i la tercera a Sabadell (el mes de juny es va ocupar un bloc de tres habitatges a Campoamor i a l’octubre un similar a Can Rull).

La PAH assegura que en les properes hores algunes famílies allotjaran aquests pisos. Seran famílies “que estan a punt de perdre els seu habitatge o que han hagut d’entregar-lo per quedar sense deute”. La PAH assegura que cada cop hi ha més famílies en aquesta situació.

És vergonyós que siguin les caixes i els bancs l’agent social que més bens immobles acumula mentre s’espolsen la seva responsabilitat en aquest drama i es neguen a cedir habitatges a l’administració”, diuen.

La Plataforma reivindica que han triat el bloc “a l’atzar” però recorden que el Banc Mare Nostrum va ser intervingut per l’Estat i rebrà més de 730 milions d’euros de fons públics. Acumulen centenars de pisos buits. Pel que fa a Caixa Penedès, recorden com la Fiscalia Anticorrupció s’ha querellat contra l’expresident de l’entitat per la seva pensió  milionària.

La PAH assegurar que alliberar aquest tercer bloc és una “necessitat, una declaració i una reivindicació”. També lamenten la incapacitat de l’administració pública a donar sortida als problema. Finalment, recorden al veinat, com han fet anteriorment, que “no hem vingut a molestar, hem vingut a rescatar persones en un sistema que només es preocupa per rescatar els bancs” i que “serem aquí al carrer, davant de l’edifici, aquests primers dies, per assegurar i resistir una possible actuació policial”.

Foto portada: Activistes de la PAH, durant l’acció. Autor: David B.

Comments are closed.