L’Ajuntament lliura 71 habitatges del Complex Parc Central

  • El conjunt d’habitatges està situat al límit sud de Sabadell i és el tercer de la ciutat.

  • L’entitat Salut Mental instal·larà la seva seu als baixos i disposa de cinc pisos.

Aquest divendres s’han lliurat les claus a 71 dels 114 residents del Complex Parc Central, ubicat al carrer Diego de Almagro a la zona sud de la ciutat. Un dia important pels inquilins i un dia per recordar per l’entitat Salut Mental Sabadell.

El Complex Parc Central és un equipament format per 114 habitatges de lloguer, dels quals 104 tenen un dormitori, i les 10 restants en tenen dues. Del total dels habitatges, se’n reserven 11 per a col·lectius amb especials dificultats. L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i la presidenta de Salut Mental Sabadell, Ana Maria Montseny, han signat el conveni per destinar cinc d’aquests habitatges reservats a l’entitat.

Sánchez i persones vinculades a Salut Mental Sabadell. Foto: David B.
Sánchez i persones vinculades a Salut Mental Sabadell. Foto: David B.

Els 114 habitatges són pisos totalment adaptats i comptaran amb serveis majoritàriament destinats per a la gent gran. Al mateix complex s’ubicarà un espai relacional que oferirà diferents activitats i serveis per a les persones grans i per potenciar la relació entre els residents i el barri. En el mateix equipament hi haurà un local de 370 metres quadrats que s’emprarà com a seu de Sabadell Salut Mental.

Un matí ple d’emocions

Unes 200 persones esperaven inquiets a la sala del nou Complex Parc Central a que arribés l’hora del lliurament de les claus dels primers inquilins d’aquest nou equipament. Els nervis i la il·lusió dels nous llogaters dels primers 71 habitatges lliurats es podia veure ràpidament. L’espera d’aquest moment ha valgut la pena, deien tots aquells que sortien de la sala amb les claus del seu nou flamant habitatge.

Josefina Figueres és una de les usuàries d’un dels cinc pisos destinats a membres de Sabadell Salut Mental. Ha comentat emocionada:

Estic molt contenta i molt feliç. Per a mi és un pas molt gran per a la meva llibertat personal, la meva autosuperació i per a l’orgull personal. Amb la pensió que tinc per la malaltia no puc accedir a un lloguer d’un habitatge a preu de mercat. Són uns pisos molt macos i molt ben situats”, ha afegit.

Josep Pasqual és un altre dels associats a l’entitat Sabadell Salut Mental i ha comentat que després d’haver de tornar a viure a casa dels pares ara “puc tornar a viure de forma independent i tirar endavant amb millor autonomia”.

Joana Salas, una de les persones del col·lectiu de gent gran a qui va dirigit majoritàriament aquest equipament:

Tinc una malaltia al cor i al pis on vivia no tenia ascensor i havia d’estar la majoria del temps tancada a casa. Ara gràcies als meus fills que m’han ajudat a aconseguir aquest pis em podré moure més còmodament i tenir més qualitat de vida. M’agrada molt el pis, és més reduït que el meu però té tots els serveis. M’agrada molt”, ha conclòs.

Maria Josefa Palacios un cop rebudes les claus del seu pis, ha comentat:

No puc pujar escales, aquí hi ha ascensor i m’anirà molt bé, hi vindré a viure amb el meu marit què està una mica pitjor que jo. M’agrada molt el lloc i les vistes del pis”,  ha afirmat

Properament s’aniran adjudicant els 32 habitatges restants per a completar la totalitat dels pisos disponibles.

Més de 36.000 persones grans a Sabadell

Amb aquesta promoció de 114 habitatges, Sabadell arriba als 383 pisos dotacionals en tres edificis: Sant Oleguer (101), Alexandra (168) i Parc Central. La ciutat té 36.000 persones que formen part del col·lectiu de la gent gran (a partir de 65 anys). Dos de cada 10 persones d’aquest col·lectiu (més de 7.000) necessiten suport per dur a terme la seva vida diària.

D’altra banda, Salut Mental traslladarà la seva seu, actualment ubicada al Centre, a aquest complex, on també disposa dels cinc pisos mencionats, i on podrà instal·lar l’activitat del Club Social La Xamba. El consistori calcula que a la ciutat hi ha 2.600 persones amb problemes de salut mental.

Foto portada: L’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, donant les claus a un inquilí. Autor: David B.

Comments are closed.