Lllibres

Llibres: ‘El final de la era Bustos’ o la crònica del cas Mercuri

  • L’evolució del cas que va fer dimitir l’exalcalde Bustos, article a article.

  • Informació ampliada i contextualitzada amb l’evolució de la ciutat.

En un acte presentat per la FAV de Sabadell, es presentà en el casal Pere Quart el recull d’articles de iSabadell sobre el cas Mercuri i les seves conseqüències, en un llibre contextualitzat amb informació sobre l’evolució de Sabadell en les últimes dècades.

Amb l’esclat del cas Mercuri, el 27 de novembre de 2012, s’han succeït les noticies sobre la presumpta corrupció a la ciutat, incloent la dimissió de l’alcalde Bustos. El llibre El final de la era Bustos, d’Antonio Santamaría i Jordi de Arriba, recull part dels articles de iSabadell que han tractat l’escàndol des del mateix dia que es destapà fins a la dimissió de l’alcalde.

Per tal de ser fidels a la realitat, els articles s’han respectat tal i com foren publicats en el seu moment, sense falsejar ni arreglar el seu contingut. Així mateix, també s’han contextualitzat per comprendre millor la cadena d’esdeveniments d’aquests últims mesos. A més, també s’inclou una crònica sobre l’evolució de la ciutat en les últimes dècades, on s’explica com Sabadell passà de ser una ciutat industrial a una de serveis, i com les diferents crisis han anat transformant el teixit social, així com la pèrdua d’algunes entitats emblemàtiques de la ciutat cap a mans foranies, inclús de fora de l’estat.

Qui són els autors?

Antonio Santamaria és periodista i escriptor nascut a Melilla al 1959, i resident a Sabadell des de 1966. Redactor del Diari de Sabadell, i col·laborador de molts altres mitjans, incloent iSabadell.

Jordi de Arriba és periodista. Ha treballant en premsa diària, no diària i en mitjans audiovisuals. L’any 2012 va impulsar la creació del diari digital iSabadell. Col·labora al Diari de Sabadell.

FITXA DEL LLIBRE

Títol: El final de la era Bustos.
Autor: Antonio Santamaría i Jordi de Arriba.
Gènere
: No ficció. Periodisme.
Pàgines: 280.
Preu: 15 €
Lloc de la presentació
: Casal Pere Quart.
Assistència
: unes 130 persones.
Web
: https://www.isabadell.cat/si-vols-comprar-el-final-de-la-era-bustos
Facebook
: httpss://www.facebook.com/iSabadell
Twitter
: @iSabadellcat (httpss://twitter.com/iSabadellcat)

7 Comments