Gremi Fabricants

Té futur la indústria en una Catalunya independent?

  • Desenes de persones assisteixen a una jornada sobre indústria i sobiranisme.

  • Joan Majó (exministre d’Indústria): “O recuperem la indústria o no sortirem de la crisi”.

L’Institut Sallarés i Pla i la càtedra de la Universitat de Barcelona Josep Termes han organitzat aquest dilluns a la seu del Gremi de Fabricants de Sabadell una jornada sobre el futur de la indústria al país. Hi han assistit desenes d’empresaris i industrials.

La jornada ha estat inaugurada pel que va ser ministre d’Indústria dels govern de Felipe González, Joan Majó. Ha estat acompanyat pel director general de la Fundació FUNDIT, Antoni Garrell, en una taula moderada per la periodista i economista Mar Jiménez.

Majó ha assegurat que si el país vol sortir de la crisi serà imprescindible recuperar la indústria. En aquest sentit, ha aportat alguna dada positiva, com el fet que el pes de la indústria s’ha reduït menys a l’estat espanyol que a bona part dels països del voltant. Majó ha apostat per les indústries que aconsegueixen crear valor.

La jornada ha comptat amb una segona taula, al voltant del sector industrial en una hipotètica Catalunya independent. Hi han pres part el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Joan B. Casas, el catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Ventura, el professor d’Economia i Empresa a la Pompeu Fabra Xavier Cuadras. La cloenda ha anat a càrrec de l’eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa (especialista en infraestructures) i per part de la Fundació Gremi de Fabricants, Antoni Monés.

En aquest sentit, Casas ha destacat la necessitat de reforçar la internacionalització i potenciar la marca Catalunya. Ventura creu que l’estat propi és una gran oportunitat. Cuadras, per la seva banda, creu que un petit país europeu pot superar els esculls i ser competitiu. Finalment, l’eurodiputat Tremosa creu que Catalunya podria ser l’estat nòrdic de la Mediterrània.

Foto portada: Garrell, Jiménez i Majó, en la inauguració. Autor: J.d.A.

Comments are closed.