Segura

Una proposició sobre ‘Catalunya Ràdio’ crispa CiU

  • La Junta de Portaveus aprova una proposició pel manteniment de les corresponsalies de Catalunya Ràdio.

  • CiU recorda el silenci del PSC quan Ràdio Sabadell va deixar de renovar 5 treballadors i 11 col·laboradors.

La Junta de Portaveus de Sabadell va aprovar el passat divendres una proposició a favor del manteniment de les corresponsalies de Catalunya Ràdio a les comarques catalanes. El text ha sortit endavant amb l’únic vot en contra de CiU. El seu portaveu, Carles Rossinyol, s’ha mostrat crispat amb la proposició, proposada pel PSC. Perquè?.

La Junta de Portaveus ha aprovat el text amb els vots a favor de PSC, Entesa, Iniciativa i Esquerra Unida i Alternativa. El Partit Popular s’ha abstingut. CiU ha votat en contra. El text demana que Catalunya Ràdio mantingui les seves corresponsalies al territori i en concret al Vallès Occidental i Sabadell, on fins ara ha treballat un periodista.

Quina és la causa del conflicte?

Fa unes setmanes, la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va notificar que prescindia dels corresponsals externs de Catalunya Ràdio a les comarques. S’adduïa una reformulació del servei. Bona part dels corresponsals són periodistes autònoms que cobreixin una comarca, com és el cas del Vallès Occidental. La decisió s’ha d’executar a partir de l’1 de maig.

La proposició aprovada assegura que la decisió desmantella una forma de treballar que aposta per una “informació immediata, pròxima i amb un coneixement profund dels municipis”. Asseguren que tampoc resultarà un estalvi significatiu, ja que la xarxa de corresponsals representa només el 0,35 per cent del pressupost de la CCMA.

CiU recorda el silenci del PSC

La proposició, aprovada a proposta del Partit dels Socialistes, ha irritat especialment Convergència i Unió. El principal grup de l’oposició a Sabadell, que governa a Catalunya, se’n fa creus com el PSC ara defensa el manteniment dels llocs de treball a l’emissora pública i fa mesos més de dos anys va justificar la no renovació de 16 pesones a l’emissora de ràdio municipal, Ràdio Sabadell.

No val el cinisme, i no té una altra paraula, d’aprofitar el mal moment de les administracions per fer política de baixa estofa. Aquí, Ràdio Sabadell l’any 2010 va deixar de renovar 16 persones per motius econòmics. Ara que ho ha de fer una altra empresa, resulta que es dediquen a presentar mocions així”, es queixa el portaveu de CiU, Carles Rossinyol.

Segons Rossinyol, el gerent de l’empresa municipal, Josep Abellán, i també Juan Carlos Sánchez (llavors tinent d’alcalde, ara alcalde) van justificar l’any 2010 la no renovació de cinc contractes i el fet de prescindir de 11 col·laboradors a Ràdio Sabadell pel fet que farien estalviar 150.000 euros.

Rossinyol assegura que Catalunya Ràdio i la Xarxa Audiovisual Local tenen un acord per cobrir a l’emissora nacional les informacions que passen al territori a través de les emissores locals. Un fet que, segons el portaveu de CiU, fins i tot podria beneficiar a mig termini Ràdio Sabadell.

Foto portada: El corresponsal al Vallès Occidental de Catalunya Ràdio, Albert Segura. Autor: David B.

One Comment