Comerç de Sabadell

El comerç local té nova imatge de marca

  • L’alumne de l’ESDI Roser Augé guanya el concurs per crear la marca ‘Comerç de Sabadell’.

  • Cada eix comercial seguirà treballant amb autonomia però es potenciarà la marca ciutat enfora.

Les tres principals associacions comercials de la ciutat i el consistori han presentat aquest dimecres la imatge gràfica de la marca ‘Comerç de Sabadell’. L’alumne de l’ESDI Roser Augé ha guanyat el concurs, emportant-se un ordinador. El consistori destaca que la marca ajudarà a impulsar el comerç.

“He intentat fer una imatge senzilla, que transmeti la idea de comerç i la idea de ciutat. L’etiqueta transmet bé aquest concepte, i de forma ràpida”, assegura Augé, estudiant de l’Escola Superior de Disseny de Sabadell (ESDI) i guanyadora del concurs.

La presidenta de Comerç Creu, Neus de la Cruz, assegura que “Sabadell ha de ser comercialment potent i ja ens tocava tenir una marca, un paraigues, per al comerç de tota la ciutat”. Feia falta visualitzar que Sabadell vol “una capitalitat comercial”, assegura el regidor del ram, Carles Bosch. “Volem tenir una visualització unitària del comerç local i a partir d’aquí anar treballant”, diu el regidor, que, preguntat per accions concretes que es faran en aquest sentit, assegura que la primera serà un vídeo per internet i les xarxes socials promocinant les compres a la ciutat.

‘Comerç de Sabadell’ i Via Sabadell

La marca promou el comerç dins la trama urbana de la ciutat. Un fet que preocupa especialment les associacions comercials, més encara en el context de crisi econòmica i amb el nou polígon Via Sabadell donant les seves primeres passes i amb la possibilitat que s’incrementin els metres quadrats destinats a comerç en aquesta zona:

Hem d’intentar entre tots que els compradors no se’ns escapin a la perifèria”, ha assenyalat el president de Ca n’Oriac Comerç, Josep Brunet. “Volem que el projecte de Via Sabadell quedi com estava projectat inicialment: un projecte sobretot industrial i amb comerç singular. Sinó ens fem molt mal”, afegeix.

En aquest sentit, el president de Comerç Centre, Josep Mª Porta, assegura que els diners comprats en el comerç local es queden i es reinverteixen a la ciutat, mentre que els que es gasten en altres establiments no retornen a Sabadell. En aquest sentit, el regidor de Comerç, Carles Bosch, ha assegurat que el consistori hi estava d’acord i que caminaria conjuntament amb els comerciants “des de la transparència”.

El robatori a la botiga Apple, un “fet puntual”

Preguntat sobre el robatori que el mateix dimecres havia patit una botiga de tecnologia de la Rambla de Sabadell, els representants comercials i el consistori asseguren que es tracta d’un “fet puntual”. Brunet ha assenyalat que la crisi econòmica ha fet incrementar aquestes accions però que són molt puntuals. No obstant, diverses fonts apunten un increment important de robatoris a comerços durant les nits a diversos punts de la ciutat.

Foto portada: De la Cruz (Comerç Creu), Augé (ESDI), Porta (Comerç Centre), Bosch (Ajuntament) i Brunet (Ca n’Oriac Comerç), a l’entrega de premis. Autor: J.d.A.

Comments are closed.