Escolars sabadellencs participen al Campionat de Scrabble en Català

  • 56 escolars de primària han participat en la primera final de Scrabble al CEIP Nostra Llar.

  • Els guanyadors participaran a la gran final de Scrabble infantil en català que es farà a El Prat.

Dissabte a la tarda a l’escola Nostra Llar s’ha celebrat la primera final de Scrabble Escolar de Sabadell, on han participat nens de primària de 15 escoles de la ciutat.

Un total de 28 parelles de joc, de cinquè i sisè de primària de vuit escoles de la ciutat, han participat en el campionat organitzat per la Federació Internacional de Scarabble en Català i amb la col·laboració del Club Scrabble Sabadell.

El joc ha constat de tres rondes de 24 minuts, 12 minuts per parella, o bé fins arribar a 10 tirades cada parella. La classificació final es realitza pel nombre de partides guanyades i en cas d’empat s’utilitzen els punts Scrabble.

Dues parelles participant a la final sabadellenca. Autor: David B.

Octavi Mocano, president de la Federació Internacional de Scrabble en Català, s’ha mostrat satisfet de la col·laboració i participació activa de les escoles de Sabadell i ha comentat:

Aquesta és una activitat boníssima per desenvolupar la llengua, el càlcul i l’estratègia. Considero que els nens puguin jugar en català és un pas boníssim tant per a la ciutat com per la llengua”, assegura.

Accés a la gran final

Les parelles guanyadores d’aquesta final sabadellenca participaran al quart Campionat Escolar de Scrabble en Català que es realitzarà a El Prat de Llobregat i on es trobaran les millors parelles de totes les finals de Catalunya i dels Països Catalans.

L’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha lliurat els premis als guanyadors de la final sabadellenca que participaran al campionat que es realitzarà el proper 25 de maig.

Foto portada: Un moment de la final a l’Escola Nostra Llar. Autor: David B.

Comments are closed.