La participació al concurs literari Joan Oliver creix un 50 per cent

  • La sala d’actes es queda petita per l’entrega de premis d’aquesta edició.

  • Un grup de batxillerat del Ferran Casablancas escenifica la vida de Pere Quart.

Una cita que any rere any congrega bona part de la comunitat educativa al voltant de la literatura: el concurs literari Joan Oliver, Pere Quart, per a nois i noies d’entre 11 i 18 anys. Aquest dijous s’ha fet l’entrega de premis de la 33ª edició.

Una sala d’actes plena del Casal Pere Quart plena a vessar ha protagonitzat aquest acte. Iniciat amb una original lloança a la vida i obra de Joan Oliver a través del batxillerat escènic i humanístic de l’IES Ferran Casablancas i continuat amb un emocionat discurs de Sílvia Oliver, filla de l’escriptor, l’entrega de premis ha estat el colofó a la celebració.

Fins a 236 treballs s’han presentat en aquesta ocasió, 160 de prosa i 76 de poesia. Respecte l’any passat la participació ha crescut més d’un 50 per cent. S’hi han presentat 18 centres educatius de la ciutat: tres escoles i set instituts públics, i vuit centres concertats.

En total, hi ha 18 premiats. Set dels 18 premiats són nois i nou dels premiats són noies. Els guanyadors del primer premi en prosa són: Natalia Alburquerque, Carla Garcia i Blanca Pérez. En poesia són: Mireia Cuéllar, Ona Rovira i Tomàs Colomer.

Què és el concurs literari Joan Oliver?

És un guardó dirigit a l’alumnat de la ciutat per estimular l’ús i l’escriptura en català, reconeixent els treballs tant en prosa com en poesia i difonent-los entre la comunitat educativa. Hi ha dues categories bàsiques (poesia i prosa) i tres categories en funció de l’edat: una pels d’entre 11 i 12 anys, una segona pels d’entre 13 i 15 anys i finalment la categoria per a joves d’entre 16 i 18 anys. Cada categoria té un primer premi i un accèsit.

Sílvia Oliver recorda el desaparegut premi d’Humor i Sàtira

La filla de Joan Oliver, Sílvia Oliver, ha assist a l’acte i ha pres la paraula. En el seu discurs ha recordat la seva relació, “especial”, amb el seu pare, “un pare atípic”. Ha recordat que Oliver va voler ser enterrat com “un sabadellenc més” i ha mostrat el seu desig de que la seva obra es mantingui en la memòria. Així mateix, ha recordat el premi Pere Quart d’Humor i Sàtira “tristament desaparegut i encara no sabem ben bé perquè”.

Per la seva part, l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha jutjat “necessari” recuperar els poetes i ha recordat com la literatura és una font de coneixement. Finalment, ha destacat el sabadellenquisme d’Oliver.

Foto portada: Un moment de l’escenificació dels alumnes de l’IES Ferran Casablancas. Autor: J.d.A.

Comments are closed.