Fernández

Mercuri: Dani Fernández assegura que només va opinar

  • El diputat socialista assegura que era desconeixedor del procés de contractació a Montcada.

  • La Fiscalia demanarà incloure als imputats prevaricació i falsedat documental.

El que va ser número 2 del PSC i actual diputat al Parlament Dani Fernández, ha assegurat que donar l’opinió sobre un càrrec de confiança “no és delicte”. Fernández ha estat interrogat pel jutge del Tribunal Superior Joan Manel Abril durant una hora.

En declaracions als mitjans, Fernández ha assegurat que la seva intervenció en la contractació de Llumà a Montcada va limitar-se a donar la seva opinió respecte un càrrec de confiança. Llumà, com al matí Manuel Bustos, ha assegurat que Carmina Llumà era la candidata preferiada per l’alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez (PSC) i que, per tant, ningú va pressionar l’alcaldessa perquè contractessin Llumà.

Fernández ha assegurat que no sabia que hi havia un procés de selecció. De fet, l’empresa encarregada de la selecció va definir la candidatura de Llumà com a ‘No apta’. Després van canviar. I Llumà va ser contractada. Fernández diu que converses incloses en la peça separada està descontextualitzades. “Cal entendre-les en el seu context”, ha assegurat.. Per exemple, Fernández diu a Bustos:

Ahora cuando se ficha a un directivo que no es cargo eventual tiene que haber un proceso de selección y para eso hace tiempo que tienen contratada a una empresa. Ríete, ríete Pepita. Pues la empresa ha hecho un informe, un informe, es un psicotécnico, eh, de unas conversaciones y en ese informe declara no apta a nuestra candidata… Bueno pues yo le he dicho, oye, que cojan a la empresa y el no apta que quite el no, ¿vale? Y les he dicho a tu… nuestra alcaldesa y a la concejal de Recursos Humanos que no parece mala tía pero… oye, es que es al revés, yo entendía que esto es al revés. Tú quieres contratar a alguien, llamas a la empresa… y digo oye quiero que sea ésta la mejor puntuada ¿me entiendes?”.

Fernández ha assegurat en la seva declaració que desconeixia el procés de selecció i creu que les converses intervingudes denoten la seva sorpresa. El diputat està convençut de no haver comès cap delicte:

Per a mí, quan se’m demana una opinió, se’m demana sobre un càrrec de confiança, si no, no es pot entendre la meva participació en el tema”, ha dit Fernández davant la premsa.

Sobre les seves converses amb Manuel Bustos sobre aquesta contractació, ha dit que es va limitar a “comentar el tema” com es fa amb moltes altres qüestions. Si Bustos ha arribat acompanyat per tot l’equip de govern socialista a excepció de l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, Fernández ho ha fet pel seu successor en la secretari d’Organització del PSC, Esteve Terrades.

Prevaricació?

Segons assegura Europa Press en base a fonts judicials, la Fiscalia estudia demanar al jutge que, a part de tràfic d’influències, atribueixi als quatre imputats en la peça (Fernández, els germans Bustos i l’alcaldessa Pérez) prevaricació i falsedad documental, en alguns casos en qualitat de cooperadors necessaris.

Declaracions de Paco i Manuel Bustos

Durant el matí, el primer secretari del PSC Vallès Sud, Paco Bustos, i l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, han declarat davant del jutge. No ha trascendit gaire informació sobre la declaració de Paco Bustos tot i que segons diversos mitjans hauria reconegut converses sobre la contractació de Llumà amb l’alcaldessa de Montcada. En canvi, Manuel Bustos va negar qualsevol contacte amb Pérez i va assegurar que no havia tingut cap paper en la contractació de Llumà. Segons diversos mitjans, Bustos no va reconéixer la seva veu quan li van posar les gravacions, tot i que va respondre les preguntes del jutge.

Per la seva part, l’alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez, va assegurar divendres que no havia estat pressionada en la contractació de Llumà i que era la seva candidata. En canvi, responsables del procés de selecció van reconéixer el mateix dia, durant el matí, que s’havien vist obligats a abaixar el llistó del procés de selecció perquè Llumà pogués ser finalment la contractada.

Foto portada: Daniel Fernández, a la seu del PSC, el 27 de novembre de 2012.

Comments are closed.