Consell Seguretat

Primeres passes de la comissió que ha d’auditar la Policia Municipal

Fira Sabadell ha acollit la trobada del Consell Local de Seguretat. Durant la reunió, s’ha repassat la situació al voltant d’aquest àmbit a la ciutat. També s’ha creat una comissió per analitzar la situació general a la Policia Municipal de Sabadell.

Amb aquesta comissió, assegura el govern local, es dóna sortida a la moció aprovada pel Ple a instàncies d’EUiA per auditar la situació de la Policia Municipal. EUiA ha denunciat sovint, com alguns agents també ho fan de forma discreta, la gestió del cos local i les arbitrarietats de l’intendent. A més, l’actual cap de la Policia Municipal, està imputat en el cas Mercuri i continua en el seu càrrec sis mesos després de l’esclat del cas.

Qui forma el Consell Local de Seguretat?

Aquest ens està composat per representants del govern local i les policies (Municipal, Mossos, Nacional i Guardia Civil), representants de la Generalitat, el sector judicial (Fiscalia i jutges). A més hi ha representació dels grups de l’oposició, el Col·legi d’Advocats, la Cambra de Comerç, Bombers, Creu Roja, Trànsit, la Federació d’Associacions de Veïns i els sindicats.

El Consell és un òrgan de participació i discussió al voltant de la seguretat.

El Consell es fa possible comptar amb l’opinió d’altres col·lectius com són altres cossos d’emergències, els veïns, els advocats, els empresaris o els sindicats, entre altres, ha assegurat l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez. “Per als responsables de la seguretat és bàsic conèixer les impressions i preocupacions de la ciutadania per actuar en conseqüència i, en aquest sentit, les trobades del Consell són un instrument molt útil per tenir una visió de conjunt i fer una millor gestió”.

D’altra banda, també hi ha la Junta Local de Seguretat, on hi ha present l’alcalde i el regidor delegat de Policia Municipal, representants de la Generalitat, la Policia Municipals, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, la Fiscalia i la judicatura. L’última reunió es va fer fa unes setmanes.

Foto portada: Reunió del Consell de Seguretat, aquest dilluns. Autor: J.Peláez / Aj. Sabadell.

6 Comments