Un projecte internacional de circ social s’atura a Sabadell

  • Es tanca una setmana d’intercanvi artistic per crear projectes amb ressó social.

  • El projecte ha estat organitzat per l’entitat barcelonina Taller d’Art, Cultura i Creació.

Durant aquesta setmana, Sabadell ha acollit al projecte Internacional de circ social Eco Freak Show, que ha comptat amb la participació de 27 joves artistes professionals procedents de diversos països europeus.

Aquest projecte d’intercanvi d’artistes de diferents disciplines artístiques (circ, dansa, acrobàcies, teatre) pretén retornar als inicis del circ i utilitzar-lo com a eina d’inclusió i transformació social. El projecte contempla el treball amb materials reciclats i bàsics, permetent l’aprenentatge, la creació i l’intercanvi obert de coneixements artístics mitjançant el foment del treball grupal amb l’objectiu d’aconseguir la inclusió social dels col·lectius més vulnerables.


Podeu veure l’àlbum ‘Eco Freak Show‘ a Flickr.

Nine Boots, organitzadora del projecte, s’ha mostrat agraïda per la bona acollida que han tingut a la ciutat, on s’hi han estat tota la setmana:

Tot i que estem en una societat moderna tendim a mirar cap a un altre costat quan veiem algú amb una discapacitat o qualsevol altre tipus de problema. Nosaltres estem aquí per ajudar-nos uns als altres i per sensibilitzar a tothom que miri al seu voltant i que entre tots ens ajudem, ara és més necessari que mai”, ha afirmat.

Durant tota la setmana els 27 joves artistes arribats des de Portugal, Holanda, Alemanya, Itàlia, França i Espanya, han pogut desenvolupar, als espais de l’Estruch, nous projectes artístics que s’han presentat com a fi de festa a la plaça Doctor Robert aquest divendres a la tarda.

L’espectacle-performance creat com a fruit d’aquest treball conjunt, s’ha presentat davant la sorpresa dels més petits. A la presentació no hi han faltat equilibristes, pallassos, balls, funambulisme, i fins i tot una petita rúa per alguns carrers del centre de la ciutat.

Foto portada: Un exercici de funambulisme, a la plaça Doctor Robert. Autor: David B.

Comments are closed.