Protectora

“Els animals també mereixen una segona oportunitat”

  • La Protectora d’Animals de Sabadell organitza la seva jornada anual al parc de Catalunya.

  • L’entitat té 450 animals buscant adoptants i lamenta el creixent abandonament de gats.

Un any més, la Protectora d’Animals de Sabadell ha organitzat la seva jornada anual per apropar-se a la ciutadania i recaptar fons, així com sensibilitzar sobre el maltractament animal i la necessitat de plantejar-se l’adopció com una forma d’accedir a tenir un gos o un gat.

Centenars de persones han passat entre el matí i la tarda per la plaça de l’Argub, al parc de Catalunya. La Protectora de Sabadell ha organitzat un any més la seva jornada anual, amb exhibicions, paradetes i venda de begudes i productes per a recaptar fons.

La responsable del refugi, Clàudia Matheja, destaca que la festa ha arribat a la seva desena edició. Tot i així, la xacra dels abandonaments d’animals continua:

Hi ha molta gent que deixa els animals per problemes econòmics i també tenim molta saturació perquè no s’esterilitzen animals. Ens passa molt a Sabadell. Aquest any patim una saturació de gats i gatets. Des del mes de gener, ens han entrat 194 gatets i aquest fet ens desborda. És horrible i necessitem que tothom qui pugui adoptar ho faci i que sàpiguen que el gatet estarà en bones condicions i esterilitzat”, diu.

Matheja assegura que és difícil trobar adoptants per a gats adults, molt més que per gatets. Igual en el cas dels gossos. Actualment hi ha 250 gossos i 200 gats per adoptar. En total, 450 animals que estan en adopció. La protectora ha aportat una vintena a desfilar pel parc de Catalunya. També han vingut uns 43 animals apadrinats.

Protectora Sabadell
Passejada amb gossos a l'espera d'adopció. Autor: J.d.A.

La responsable del refugi recorda que hi ha molts animals que necessiten una segona oportunitat. Les famílies els poden veure a la web de la Protectora o en persona al refugi. Malgrat que la protectora és coneguda, Matheja assegura que encara molta gent no coneix aquest equipament, situat davant del santuari de la Salut.

Normalment aquestes festes ajuden a donar-nos a conèixer i que la gent vingui a adoptar. Val a dir que estem satisfets de les adopcions, com l’any passat. El problema ara és que han pujat molt les entrades, com deia sobretot de gats, afegeix Matheja.

En qualsevol cas, recorda que “un animal és un ésser viu i quan decideixes tenir-lo has de pensar que estarà amb tu 10 o 15 anys. Abans de comprar cal pensar també que molts animals necessiten una segona oportunitat i que tenim animals molt carinyosos i preciosos. Que s’animin a venir”. Finalment, la responsable de la Protectora lamenta que un molt alt percentatge d’abandonaments són conseqüència del fet que el propietari no ho ha reflexionat bé en el moment d’adquirir una mascota.

Foto portada: una voluntària de la protectora amb un dels gossos a l’espera de trobar un adoptant. Autor: J.d.A.

Comments are closed.