Montserrat Capdevila, portaveu adjunta del PSC

Montserrat Capdevila dimiteix com a regidora

  • La primera tinent d’alcalde deixa l’Ajuntament marxa atacant l’oposició.

  • Capdevila va entrar al consistori de la mà de Manuel Bustos. Seguirà al Parlament.

La primera tinent d’alcalde de l’ajuntament de Sabadell deixa la política local. Montserrat Capdevila deixarà en breu el seu càrrec de regidora del consistori. Mantindrà, no obstant, l’acta de diputada al Parlament de Catalunya, on dedicarà tot els seus esforços a partir d’ara.

Capdevila ha fet pública la seva dimissió com a regidora aquest divendres a través del seu bloc personal. Segons algunes informacions, aquest matí ha comunicat als seus col·laboradors la decisió. Fins aquest divendres, molt poques persones sabien les seves intencions.

La decisió es deu a diverses circumstàncies. A més d’un component de dedicació personal que ha estat en detriment de la vida familiar, per una banda, hi ha influït l’actitud dels grups de l’oposició a Sabadell. Al meu entendre han anat traslladant a la vida política local una  tensió extrema derivada d’estar més centrada en l’atac personal que en el legítim enfrontament partidista en propostes i en el seguiment crític de l’acció de govern. També la situació d’inestabilitat que ha originat la injustícia que s’ha comès contra els companys amb els quals vaig començar a caminar en política a la meva ciutat”, assegura.

Capdevila acusa l’oposició local de crear una “situació tòxica”, provocada “per un model d’oposició d’alguns que, crec, supera els límits ètics i  genera un ambient polític irrespirable poc propici per aconseguir sumar esforços per satisfer les demandes d’una ciutadania molt atrapada per una injusta i cruel crisi”.

Assegura que des del Parlament contribuirà ara millor a la vocació de “servei públic” que assegura l’ha guiat i remarca que ho fa després d’aconseguir l’estabilitat del govern i “una situació més tranquil·la”.

Sempre de la mà de Manuel Bustos

La regidora va entrar a l’ajuntament de Sabadell com a regidora l’any 1999, de la mà del llavors nou alcalde Manuel Bustos. Llicenciada en Filosofia i Lletres, vinculada a l’Esbart Dansaire de Sabadell i al Consorci de Normalització Lingüística, Capdevila ha estat en aquest temps al càrrec de diverses responsabilitats i districtes, malgrat que on ha estat més temps ha estat a l’àrea de Promoció Econòmica i Ocupació.

Des de la reformulació del govern local amb el canvi d’alcalde, Capdevila ha estat primera tinent d’alcalde. El seu nom va sonar entre els quatre regidors que podien succeïr Manuel Bustos, que eren: Juan Carlos Sánchez, Marta Farrés, Ramon Burgués i la pròpia Capdevila. Finalment l’escollit va ser Sánchez. Segons diverses informacions, que apunten un distanciament intern en les files socialistes, Capdevila forma part del cercle de confiança de l’exalcalde Bustos.

Diputada des del 2006

És diputada al Parlament de Catalunya des de l’any 2006 i va revalidar la seva acta en les darreres eleccions autonòmiques el passat mes de novembre. Aquest mes d’agost es va veure al mig d’una polèmica a la xarxa Twitter després del següent:

 

El secretari d’Organització del PSC i alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, va qualificar setmanes després les afirmacions com a “desafortunades”.

Foto portada: Capdevila, en una imatge d’arxiu.

3 Comments