Un llibre per explicar la independència als indecisos

  • David Vila i Ros presenta la seva obra, un llibre que tracta la independència d’una altra manera.

  • Omplen el local de l’ANC amb un text il·lustrat, breu i concís, que “es pot llegir en 15 minuts” segons l’autor.

Aquest dijous 3 d’octubre s’ha presentat a la seu de Sabadell per la Independència-ANC el llibre I si parlem amb el veí del segon? La independència explicada als indecisos. L’acte ha estat organitzat conjuntament per la CAL, Òmnium Sabadell, la Plataforma per la Llengua-Vallès Occidental i Sabadell per la Independència-ANC. En l’esdeveniment els autors, David Vila i Ros (textos) i Toni Il·lustració (il·lustracions) han exposat les diferents seccions del llibre als assistents així com l’objectiu de l’obra.

I si parlem amb el veí del segon? La independència explicada als indecisos és un llibre il·lustrat, breu i concís, fet per a aquelles persones que encara no s’han posicionat respecte a la independència i que podem trobar en l’obra les claus per a la seva decisió. Però també està adreçat a aquells independentistes que vulguin disposar d’un argumentari bàsic a favor de l’estat propi.

L’obra està composta per diferents ítems que tracten diferents punts a tindre en compte respecte a la independència. Podem trobar la resposta a com seria la relació amb Europa si Catalunya s’independitzés, si estaria reconeguda com a estat independent pels diferents països internacionals o què passaria amb les empreses. Fins i tot hi ha un apartat dedicat al futbol entre d’altres.

L’autor ha afirmat que tenia moltes ganes d’escriure sobre la independència però trobava que hi ha havien molt llibres respecte al tema i en general tots orientats als independentistes convençuts. Per això, va decidir crear aquesta obra tan breu i fàcil de llegir amb l’objectiu d’arribar als aquelles persones que encara no tenen clar el tema de la independència.

Qui són els autors?

David Vila i Ros va nàixer a Sabadell al 1977. És dinamitzador lingüístic, escriptor i economista. És vicepresident d’Òmnium Cultural de Sabadell i de Tallers per la Llengua. Autor de diversos llibres com el recull de contes Ni ase ni bèstia (La Busca, 2010) i l’assaig Català a la carta (Setzevents, 2012). Ha col·laborat a més amb diversos mitjans de comunicació i actualment escriu al setmanari La Directa, la revista Lletres i el seu blog Malgrat la boira.

Toni Il·lustració va nàixer al 1976 a Barcelona. És creatiu gràfic i ninotaire. Membre de diverses associacions de cultura popular i tradicional i d’organitzacions independentistes a Badalona i Sabadell. Ha fet dibuixos per a diverses publicacions, com la revista Gegants. A més, col·labora regularment a Vilaweb Sabadell.

Foto portada:  un moment de la presentació, aquest dijous. Autor: David B.

Comments are closed.