300 persones es manifesten contra l’ERO a Panrico

  • La manifestació va des de l’Eix Macià fins a l’Ajuntament en contra de l’Expedient de Regulació d’Ocupació.

  • Una desena de col·lectius i entitats han donat suport a la convocatòria.

Unes 300 persones s’han manifestat aquest diumenge per Sabadell contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació a la fàbrica de Panrico de Santa Perpètua de Mogoda. L’ERO afecta uns 200 treballadors de la fàbrica vallesana. Una desena de col·lectius han donat suport a la convocatòria.

La marxa ha començat a l’Eix Macià al migdia i ha arribat al Centre minuts després. Els manifestants han reclamat que es mantinguin els llocs de feina i també els sous perquè creuen que la fàbrica vallesana és rendible a nivell econòmic.

Una desena de moviments socials i entitats sabadellenques han donat suport a una protesta que, malgrat tot, ha estat liderada pels treballadors de Panrico. Hi han donat suport sindicats com la CGT, Procés Constituent, la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHCS), la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAV) o les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV). El membre de l’Entesa per Sabadell Isidre Soler ha llegit el manifest final.

Panrico
Dos manifestants, al Passeig. Autor: David B.

La direcció ha presentat l’ERO des de fa setmanes i la plantilla ha respost amb una vaga indefinida. En els darrers dies, no obstant, s’han anat apropant postures, de forma insuficient segons qui ha sortit al carrer aquest diumenge. Els vaguistes demanen que la direcció retiri l’ERO, que planteja acomiadaments i reduccions de salari del voltant del 30 per cent a canvi de mantenir oberta la fàbrica.

Foto portada: la manifestació, al seu pas per la plaça de l’Àngel. Autor: David B.

Comments are closed.