ICV-EUiA porta a Fiscalia un informe de la Sindicatura de Comptes sobre la gestió del Taulí

  • La Sindicatura constata que el pressupost en l’ampliació de l’hospital es va desviar un 50 per cent.

  • EUiA a Sabadell assegura que cal depurar responsabilitats a la ciutat.

La Sindicatura de Comptes ha fet públic el seu informe sobre la gestió a la Corporació Sanitària Parc Taulí en relació als anys 2008 i 2001. Segons l’informe hi ha algunes irregularitats que detecta aquest òrgan extern que fiscalitza la comptatbilitat d’institucions i corporacions públiques. ICV-EUiA porta l’informe a la Fiscalia i a nivell local el grup municipal d’Esquerra Unida i Alternativa demana depurar responsabilitats.

Segons l’informe de la Sindicatura de Comptes, hi ha diverses irreguralitats. Per exemple, es constata poc control en el pressupost, que funciona en base a liquidacions a final d’any, o pocs procediments per controlar la despesa farmacèutica. D’altra banda, es constata un increment del preu de l’obra d’ampliació dels 16,5 milions d’euros previstos fins els 24,5 milions (un increment del 50 per cent). A nivell de recursos humans també es relaciona la Corporació amb el grup Capio.

ICV-EUiA va a la fiscalia

En aquest sentit, el grup parlamentari d’ICV-EUiA portarà l’informe a la Fiscalia. A nivell local, Esquerra Unida i Alternativa assegura que caldria haver licitat de nou el concurs una vegada la desviació del pressupost ha superat el 20 per cent del previst.

Quines ofertes haguessin fet les altres 18 empreses que es van presentar al concurs si haguessin sabut que les obres acabarien sent de més de 24 milions d’euros?”, ha dit el regidor diputat Joan Mena.

Mena demana que l’exacalde i vicepresident de la Corporació en el moment dels fets, Manuel Bustos (PSC), dimiteixi i l’actual alcalde, Juan Carlos Sánchez, iniciï una investigació per depurar responsabilitats. Per la seva part, la portaveu d’EUiA a Sabadell, Marisol Martínez, ha recordat que l’informe de la Sindicatura reflecteix mala gestió en un moment on es demana un pla de xoc per a la sanitat al Vallès.

Mentre demanàvem una sanitat pública cada vegada millor, més potent i organitzada ara ens diu la Sindicatura que hi havia qui mirava cap a un altre costat mentre passaven tot aquest conjunt de coses. En l’administració del que és públic cal exigir responsabilitats i aquestes dins del nostre àmbit tenen un primer nom molt clar, i és el de Manuel Bustos”, ha afirmat Martínez.

El grup, que té dos regidors a Sabadell, es pregunta a qui va beneficiar la manca de control en els comptes del Taulí.

El Taulí ha presentat al·legacions

La Corporació Sanitària ha presentat un seguit d’al·legacions, que s’han incorporat a l’informe de la Sindicatura. La Corporació assegura que la informació que tramet ajudarà a la Sindicatura a “matisar” alguns dels elements i creu que les consideracions del Síndic Major seran tingudes “en la consideració que mereix” de cara al futur. En relació al fet que ICV-EUiA porti el cas a la Fiscalia des de la Corporació no s’ha cap valoració a iSabadell.

Foto portada: l’hospital Taulí, en una imatge d’arxiu.

One Comment