Una plataforma reclama el soterrament del tren a Gràcia i Can Feu

  • Diversos veïns constitueixen una plataforma ciutadana per reclamar el soterrament.

  • Creuen que si les vies no es cobreixen ara fins a Can Feu, més endavant serà molt més complicat.

Una trentena de persones han presentat aquest dimecres la nova plataforma ‘Soterrament FGC Ara!’, que reclama el soterrament del tren a Gràcia i Can Feu. Creuen que si les vies no es cobreixen ara, associant-les a les obres del perllongament del tren a diferents espais de la ciutat, ja no es faran més endavat.

La plataforma sorgeix d’un acte al barri convocat per l’Entesa per Sabadell i les peticions que alguns assistents van formular al final de l’acte sobre el que podia fer la ciutadania. D’aquell origen prové la plataforma, que s’ha constituït fa unes dos setmanes i s’ha presentat aquest dimecres a la plaça Sant Roc. “El soterrament és un tema de Gràcia i Can Feu però també de tota la ciutat”, ha assegurat el membre de la plataforma Isidre Soler.

Soterrament FGC Ara!‘ vol pressionar l’Ajuntament i la Generalitat perquè duguin a terme els seus compromisos amb el barri i soterrin els 400 metres de via entre l’estació Sabadell Estació i el passeig de Can Feu. Han fet un full informatiu que es repartiran porta a porta i estan oberts a incorporacions d’entitats de la zona. “Farem mobilitzacions si cal perquè només així és quan els responsables polítics responen”, ha assegurat Soler.

La plataforma assegura que la Generalitat s’ha estalviat el cost d’expropiar habitatges i enderrocar-los i en canvi no complirà el seu compromís de soterrar el tren a Gràcia i Can Feu. I lamenten que l’Ajuntament no es mantingui ferm exigint el compromís.

Vibracions i decepció

Per la seva part, la veïna del carrer Enginyer Playà Maria Gràcia Ojeda ha lamentat les vibracions que pateix al seu domicili des d’aquest estiu, quan s’ha fet la via provisional. Per la seva part, una altra veïna, Conchita Bastarda, que viu al Passeig Can Feu, es mostra “molt molesta”.

Amb la il·lusió que teníem perquè es soterrarien les vies ara estem molt decebuts. Hem aguantat les obres amb aquesta il·lusió però ara ningú ens ha dit res i no sabem si aguantaríem unes altres obres d’aquí a 15 o 20 anys”, assegura Bastarda.

La plataforma farà una nova assemblea el proper dilluns al barri de Gràcia, al centre cívic. De moment, volen reunir-se amb representants de l’Ajuntament i també de la Generalitat. “Els veïns han vist que si no ens movem ens haurem de menjar sense més explicacions com no es fa el soterrament”, finalitza Soler.

Foto portada: membres de la plataforma ‘Soterrament FGC Ara!’. Autor: J.d.A.

Comments are closed.