Bronze de Francisco Roldán en 800 metres a l’estatal indoor

  • Sabadell aculll per tercera vegada el campionat d’Espanya d’atletisme en pista coberta.

  • El sabadellenc Francisco Roldán acaba tercer a la final de 800 metres llisos.

La pista coberta d’atletisme s’ha convertit aquest dissabte i diumenge en l’epicentre de l’atletisme espanyol. I és que per tercera vegada la ciutat ha acollit el campionat d’Espanya d’atletisme indoor. Aquest any a més, com a preàmbul del Mundial del mes vinent a Polònia.

Francisco Roldán és el gran nom local de la prova. El sabadellenc ha acabat tercera en la final de 800 metres, després d’una última volta i especialment un darrer sprint prou espectacular. L’atleta del Futbol Club Barcelona compareixia a l’estatal després d’un hivern complicat pel que fa a les lesions, però s’ha sobreposat bé, quedant tercer, després de Kevin López, el gran favorit. Roldán ha contemporitzat a l’inici i ha arribat amb forces al final.

La resta d’atletes locals han tingut un paper més discret. Eloi Guimerà, però, ha estat quart en perxa. Ana María Pinero sisena en categoria femenina de perxa. I Montse Mas també s’ha classificat per a la final de 1.500 metres. Sergio Ruiz i Miguel Quesada no an pogut ser a les seves finals, de 60 metres i 1.500 metres. I Christian Moreno no ha passat les eliminatòries dels 60 tanques.

A nivell general, el campionat d’Espanya a Sabadell deixa el 13è títol de Ruth Beitia en salt d’altura, amb un salt de 2 metres. És la segona millor marca mundial de l’any. La júnior Ana Peleteiro ha emocionat el públic en la final de triple salt, que ha guanyat només amb 18 anys, fent un últim salt molt emocionada. La també junior valenciana Fátima Diame ha causat sensació, amb una doble victòria: als 60 metres i al salt de longitut.

Foto portada: final dels 800 metres llisos, aquest diumenge al migdia. Autor: David B.

Comments are closed.